Expoziția “Rădăcini Brâncovenești” ajunge la Iași

nov. 3rd, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 11 – 24 noiembrie 2014, în Turnul Clopotniță al Mănăstirii Golia din Iași, va avea loc expoziția Rădăcini Brâncovenești de Elena Murariu, o expoziție de excepție care ajunge la Iași după ce a avut un real succes atât în țară, cât și în străinătate (spre exemplu, la New York). Marți, 11 noiembrie 2014, de la ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziției. Lucrările prezentate au ca sursă de inspirație viața Sfinților Brâncoveni, arta brâncovenească și tradițiile spațiului românesc. Lucrările expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu, dedicat Sfinților Brâncoveni, prezentat în volumul Puterea viziunii. Expoziția va fi prezentată de Arhim. Nichifor Horia, Exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, și de Conf. univ dr. Codrina Ioniță, de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași.

Elena Murariu  a studiat la Universitatea Națională de Arte din București și s-a specializat în restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma. Activează ca restaurator de pictura murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă contemporană sacră de tradiție bizantină. Elena Murariu a participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au confirmat valoarea lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei contemporane sacre.

Evenimentul are loc în anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni și se desfășoară cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Organizatori : Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Iași, Asociația Centrul de Promovare Turistică Iași și Universitatea de Artă George Enescu Iași.

Program de vizitare : Luni-Vineri între orele 10.00 și 17.00; Sâmbătă-Duminică între orele 10.00 și 14.00.

Număr de vizualizări :877


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro