”Ochiul inimei”, de Marcel Tolcea, reeditare a debutului în poezie

nov. 6th, 2014 | By | Category: Eveniment

Vineri, 7 noiembrie 2014, de la ora 18.30, la Bastionul Theresia — Mansardă (Timișoara), va avea loc lansarea volumului de versuri ”Ochiul inimei”, de Marcel Tolcea. Prezintă Cornel Ungureanu. Titlul (editura Diacritic) reprezintă a doua ediție, revăzută și adăugită de autor, a plachetei de debut ”Ochiul inimii”, Editura Facla, 1988.


”Deşi pare scrisă într-un registru ludic-parodic, volumul are o mulțime de trimiteri alchimice, masonice, rozicruciene, religioase. Titlul este o sintagmă regăsibilă și în creștinism, și în islam, fiind adevărata credință ce este devoțiune (inimă) și demers intelectual (ochiul). Ultima poezie din carte, cu titlul 33, conține o predicție despre uciderea Cezarului, la „Idele Calde”, de către un geolog” (Adrian Bodnaru)

” (…) vă invit să aflați cum mă port cu un copil căruia — ca bună „mamă” scriitoare — i-am dat naștere acum 26 de ani, în anul 1988, la Editura Facla.

Asta fiindcă am avut curajul să reeditez, cu adăugiri, volumul meu de versuri chemat atunci „Ochiul inimii” și ieșit din  „cristelnița tiparului” în vremurile grele ale anului 1988.

O parte din mine a rămas acolo, între copertele sărace ale unei alcătuiri din hârtie cu poezie.

O alta a plecat mai departe și a scris altceva.

De ce am făcut asta? Fiindcă îmi era tare dor de mine, cel de atunci”, spune Marcel Tolcea despre reeditarea volumului său de debut.

Număr de vizualizări :1095


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro