”Amalia respiră adânc”, la Teatrul UNTEATRU

nov. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 19 noiembrie 2014, ora 19:00 – Teatrul UNTEATRU prezintă piesa: „Amalia respiră adânc” de Alina Nelega. Regia Mariana Cămărășan, cu Cristina Casian,  câştigătoarea Premiul UNITER pentru debut. Textul Alinei Nelega Cadariu a primit Premiul „Autor European” în 2007 la Heidelberg.

Realităţile ultimilor 50–60 de ani din istoria României le regăsim în destinul unei femei, destin ce este reprezentativ acestei perioade. Povestea începe pe vremea când Amalia era pionieră şi trece de la o vârstă la alta, înfăţişând dramele trăite de când a rămas orfană, apoi când a rămas fără animalul sau de companie – scroafă Fany, naşte în timpul şcolii în urmă unui viol un băiat care este împuşcat pe când încerca să treacă Dunărea la sârbi sau traseul pe care îl parcurge în timpul căsniciei când ajunge să se prostitueze şi munca pe care o desfăşoară ca femeie de serviciu în aeroportul în care îşi aşteaptă fratele. Cu toate acestea nu-şi plânge nici o clipă de milă, relatează doar faptele nude cu o incredibilă seninătate.

Preţul unui bilet este de 30 de lei.
Pentru rezervări: unteatru@gmail.com sau sms la numărul 0721268516. Veţi primi confirmare pe mail, respectiv pe telefon.

Număr de vizualizări :838


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro