“Piesă pentru frate și soră”, la Teatrul Național București

nov. 10th, 2014 | By | Category: Eveniment

“Piesă pentru frate și soră” de Tenessee Williams se va juca în zilele de 11,12 și 14 noiembrie 2014, ora 20.00,  la Sala Mică a Teatrului Național București. Distribuția spectacolului este formată din  Ioana Mărcoiu și Istvan Teglas. Regia spectacolului este semnată de Iris Spiridon.

“”Piesă pentru frate și soră.” va fi prezentată în premieră națională și este vorba despre cel mai personal text al autorului, la care a lucrat timp de 10 ani, dedicându-l în final surorii sale. ” Voi nu o cunoașteti pe Rose și nu o veți putea cunoaște decât prin intermediul operei mele. De aceea o voi așeza pentru voi în raftul de cărți, sau pe scena teatrului,” citat din Tennessee Williams. Dintre temele piesei  regăsim claustrofobia, izolarea și bolile mentale. Doi actori, Clare și Felice, la fel ca și personjele pe care le joacă, nu reușesc, oricât se străduiesc să se elucideze pe ei înșiși și să evadeze din starea lor mentala deteriorată. Spectatorii se confruntă la rândul lor, în timp ce privesc „Piesa celor 2 personaje ” cu adevărurile întunecate a ceea ce înseamnă să fie oameni. O iluzie făra o iluzie, o piesă fără scenariu, o frântură de adevăr fără discernământ”, spune Iris Spiridon.

Număr de vizualizări :851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro