spot_img

Recitaluri de orgă susţinute de Zsolt Garai, la Ierusalim

În perioada 4-7 noiembrie 2014, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează trei recitaluri de orgă susţinute de Zsolt Garai în Ierusalim, după următorul program: 4 noiembrie 2014, ora 20:00, Institutul Pontifical Notre Dame; 5 noiembrie 2014, ora 18:00 la  Biserica Augusta Victoria; 7 noiembrie 2014, ora 19:00 la Catedrala Anglicană „St.George”. Evenimentele sunt organizate în colaborare cu Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim, Iordan şi Ierihon, Catedrala Anglicană „St.George”, Institutul Pontifical Notre Dame, Biserica Augusta Victoria şi Rose Music Library – Primăria din Ierusalim.

Programul recitalurilor:

– Marţi, 4 noiembrie 2014, ora 20:00 – Ierusalim, Institutul Pontifical Notre Dame (Str. Paratroopers nr.3)

Detalii: http://www.notredamecenter.org/

Programul muzical cuprinde: Johann Kuhnau: Suonata prima – Il Combattimento trà David e Goliath; Bernardo Storace: Passacagli Daniel Croner: Magnificat 8. Toni; Wolfgang Amadeus Mozart: Andante în Fa major (KV 616); Samuel Wesley: Andante – Allegretto; Peskó Zoltán: Jövorechocho – Ciacona; Paul Hasenstein: Ballada; Zsolt Garai: To-kka-ti-na.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

– Miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 18:00 – Ierusalim, Biserica Augusta Victoria- Complexul Augusta Victoria (Str. Martin Buber- Muntele Măslinilor)

Detalii: tel: 02-628 77 04, fax: 02-627 3148,

www.evangelisch-in-jerusalem.org

Programul muzical cuprinde: Carl Philipp Emanuel Bach: Sonata în Sol minor (H 87/Wq 70,6); Johann Sebastian Bach – Alexandre Guilmant: Sonatina; Johann Kuhnau: Suonata prima – Il Combattimento trà David e Goliath; Wolfgang Amadeus Mozart: Andante în Fa major (KV 616); Paul Hasenstein: Ballada; Peskó Zoltán: Jövorechocho – Ciacona; Zsolt Garai: To-kka-ti-na.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

– Vineri, 7 noiembrie 2014, ora 19:00 – Ierusalim, Catedrala Anglicană „St.George” (Str. Nablus nr. 20)

Detalii: tel: 02- 627 1670, fax: 02- 627 3847, jer_stgeorge@yahoo.com,

http://www.j-diocese.org/index.php?lang=en&page=1296660183622

Programul muzical cuprinde: Johann Sebastian Bach: Toccata con Fuga în Re minor (BWV 565); Bernardo Storace: Passacagli; Daniel Croner: Magnificat 8. Toni; Johann Sebastian Bach – Alexandre Guilmant: Sonatina; Carl Philipp Emanuel Bach: Sonata in Sol minor (H 87/Wq 70,6); Enjott Schneider: Ataccot; Zsolt Garai: To-kka-tes.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Zsolt Garai s-a născut în data de 23 octombrie 1979 la Arad şi a început să studieze pianul la Şcoala Populară de Artă din Arad, sub îndrumarea prof. Teodor Caciora, continuându-şi studiile muzicale la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad, specializarea orgă-pian cu prof. Éva Megyesi-Balogh. Din 1998 a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la specializarea orgă, clasa Prof. Univ. Dr. Ursula Phillipi, şi specializarea compoziţie, clasa Prof. Univ. Dr. Cornel Ţăranu. A participat la numeroase cursuri de măiestrie ale unor prestigioase instituţii academice printre care cursurile organizate de Academia Internaţională Händel din Karslruhe (1999, 2000), cursurile de compoziţie din Breaza (România), cu profesorii Dan Dediu şi Octavian Nemescu (2003, 2004), precum şi cursurile de orgă şi clavecin de la Budapesta şi Bad Wimphen, prof. Cristoph Bossert, și de la Debreţin, Cluj și Oradea. În 2005 a absolvit masteratul în interpretare artistică. A susținut numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi în străinătate. A concertat cu numeroase formaţii camerale şi orchestrale din Oradea, Cluj, Târgu-Mureş, Sibiu, Arad. În prezent este lector universitar la Universitatea Emanuel din Oradea, la secţia pedagogie muzicală. În 2014 a terminat studiile doctorale la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Adrian Pop. Este membru al ansamblului baroc de muzică veche „Il pastor fido” încă de la formarea acestuia în 2010.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508