Lansare- Viorel Ilișoi şi Prelecțiunile Junimii, la Iaşi

oct. 27th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 30 octombrie 2014, începând cu ora 18:00, Muzeul Literaturii Române Iași organizează la muzeul „Vasile Pogor” ședința a XVIII-a din seria nouă a Prelecțiunilor Junimii. Seara va debuta cu lansarea volumului „Necunoscutul Mihai Codreanu”, în prezența autorului Viorel Ilișoi. Volumul va fi prezentat de către cunoscutul profesor de jurnalism Daniel Condurache și criticul literar Bogdan Crețu. „Necunoscutul Mihai Codreanu” face parte dintr-un proiect original inițiat de Muzeul Literaturii Române Iași și susținut de Consiliul Județean Iași, menit să promoveze muzeele literare ieșene și să pună în valoare patrimoniul literar. Seara de 30 octombrie 2014 de la muzeul „Vasile Pogor” va continua cu ședința a XVIII-a din seria nouă a Prelecțiunilor Junimii, „Cum să iubești un poet”, avându-l ca prelector pe Viorel Ilișoi,  unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști români, cu un portofoliu impresionant de reportaje și articole.

Apărut la Editura Muzeelor Literare, volumul reprezintă un reportaj literar de excepție despre ieri omul, azi muzeul Mihai Codreanu. Cu nas de fin detectiv, antrenat în sute de anchete jurnalistice asupra semenilor noștri contemporani, Viorel Ilișoi a intrat în Vila Sonet din Iași, a urmărit cu lupa obiectele, cărțile, fotografiile, trecutul poetului și a reușit să-l reînvie printre rânduri. Alert, cu multe informații știute doar de puțini cărturari, cu umor, cu tristețe, cu suflet, Viorel Ilișoi aduce la viață nu doar omul, ci și muzeul, într-o poveste captivantă, numai bună de dat la ziar, dar care face cât un roman.

Mai multe detalii se află pe pagina Editurii Muzeelor Literare, precum și pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro .

Număr de vizualizări :1035


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro