Josep Maria Ribas Prous expune pentru prima dată în România

oct. 29th, 2014 | By | Category: Eveniment

Luni, 3 noiembrie 2014, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, va avea loc vernisajul galeriei personale a lui Josep Maria Ribas Prous. Galeria cuprinde mai multe serii de fotografii dar şi materiale biografice. Bine cunoscutul artist este cel mai premiat fotograf din Spania și primul autor spaniol căruia i s-a acordat titlul de „Maître de Fédération Internationale de l’Art Photographique”. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Analog Mania. Festivalul se desfășoară în perioada 3- 9 noiembrie 2014.

Diego Rodríguez Vargas îl prezintă pe Ribas Prous ca „maestru de necontestat, profesor a mai multor generaţii de fotografi influenţând  istoria  fotografiei spaniole.” El a subliniat că „stilul său este inconfundabil ceea ce l-a făcut o legendă vie a fotografiei”.

În urma parteneriatului cu festivalul “Analogica” din Italia, la Analog Mania publicul va putea viziona “Analogica official selection 2014”, material realizat de “Rezistenta Analogica” organizatorii festivalului italian. În parteneriat cu “Revela-T”, festival analogic de fotografie din Spania, vor fi prezentate  lucrările lui Xavi Bassols iar parteneriatul cu London Analogue Festival aduce  o serie de lucrări din Anglia. Din Romania vor expune Damian Diaconescu şi Andrada Damianovskaia. Damian Diaconescu este un artist fotograf experimentat ce exploreaza tehnici argentice personale; efectele obtinute situându-se la granţia dintre fotografie şi artele plastice. Andrada Damianovskaia va prezenta lucrări de mari dimensiuni din seria intitulată “Jertfă”. Vor expune de asemenea Stéphane Charpentier (Franţa) şi Daniel Amorós (Spania / Anglia) iar expoziţia colectiva  va cuprinde lucrările artiştilor din Spania, Anglia, Franta, Italia, S.U.A., Germania, Bulgaria, Chile, Turcia si Romania. Vor avea loc proiecţii de film şi ateliere pe peliculă, susţinute de reprezentanţi ai l‘Etna şi l’Abominable, două centre de cinefilm din Franţa. În cadrul secţiunii muzică-sunet se vor desfăşura spectacole şi prezentări susţinute de Bogdan Puriş, Dr. Gabriel Kelemen, Dr. Gabriel Almaşi, Emil Kindlein şi Sergiu Cătană.

Festivalul Analog Mania este organizat de Emil Kindlein şi Ambulanţa Culturală în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest OSUT, Doi Zece Production, Asociaţia Cogito, Institutul Cultural Francez şi Consulatul Onorific al Spaniei.

Festivaluri partenere: Analogica (Italia), Revela-T (Spania), London Analogue Festival (Anglia), Simultan (Romania)

Programul complet al festivalului ANALOG MANIA pe site-ul oficial

www.analogmania.ro

Număr de vizualizări :1533


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro