Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediţia a 11-a: Început de capitol

oct. 22nd, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 13- 16 noiembrie 2014, la Londra, Cinematograful Curzon Soho (99 Shaftesbury Avenue, Londra W1D 5DY), va avea loc Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediţia a 11-a: Început de capitol. “Început de capitol” prezintă producţii captivante ale efervescentei industrii de film românești. Actori şi regizori extrem de populari şi talentați vor fi prezenți la proiecțiile londoneze: regizorul Nae Caranfil (Closer to the Moon), actrița Ela Ionescu (La limita de jos a cerului), regizorul Dan Chișu și actrița Ioana Flora (Deja Vu), actorii Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț (Pădurea spânzuraților). Primarul Londrei, Boris Johnson a declarat: „Festivalul de Film Românesc de la Londra le oferă tuturor londonezilor o șansă fantastică de a se familiariza cu operele cinematografice ale unui număr important de regizori români. Este, de asemenea, o ocazie de a participa și la alte evenimente conexe despre filmul românesc. Sper că acest festival, care va avea loc între 13 și 16 noiembrie, va fi parte integrantă, alături de alte evenimente, din calendarul cinematografic al capitalei britanice.”

PROGRAM PROIECȚII LONDRA:

– Joi 13 noiembrie 2014, 6.15pm, la cinematograful Curzon Soho

Premieră în Marea Britanie: CLOSER TO THE MOON
urmată de o discuție cu publicul, susținută de regizorul NAE CARANFIL
(Romania 2013 • 112 minute • Comedie • Regie: Nae Caranfil)

– Vineri 14 noiembrie 2014, 6.30pm, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: LA LIMITA DE JOS A CERULUI (THE UNSAVED)
urmată de o discuție cu publicul, susținută de actrița ELA IONESCU
(România/Republica Moldova 2013 • 80 minute • Regie: Igor Cobileanski)

– Sâmbătă 15 noiembrie 2014, 6.30pm, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: DEJA VU
urmată de o discuție cu publicul, susținută de regizorul DAN CHIȘU împreună cu actrița IOANA FLORA (România 2012 • 74 minute • Regie: Dan Chișu)

– Duminică 16 noiembrie 2014, 4.45pm, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR (FOREST OF THE HANGED), urmată de o discuție cu publicul, susținută de actorii VICTOR REBENGIUC și MARIANA MIHUȚ (Romania 1964 • 157 minute • Regie: Liviu Ciulei)

Programul detaliat al proiecțiilor suplimentare, din Liverpool și Edinburgh, va fi anunțat curând.
Liverpool: MARIA TĂNASE (Regie: Laurențiu Damian), AMINTIRI BUCUREȘTENE (Regie: Radu Gabrea)
Edinburgh: SUNT O BABĂ COMUNISTĂ (Regie: Stere Gulea)

Mai multe informații despre filme și bilete vor fi afișate curând pe www.rofilmfest.com

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Evenimentul este susținut de Ambasada României în Marea Britanie și ROMANi-ONLiNE.co.uk

Facebook: Facebook.com/RoFilmFest

Puteţi susţine festivalul pe site-ul igg.me/at/romanianfilmfestival

Număr de vizualizări :1183


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro