Elena Mîndru reprezintă Radio România în Euroradio Jazz Orchestra

oct. 9th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 16 octombrie 2014, la Praga şi  vineri, 17 octombrie  2014, la Hradec Králové , în cadrul Festivalului Jazz Goes to Town din Republica Cehă, la propunerea Radio România, solistă va fi Elena Mîndru, una dintre muzicienele cele mai apreciate pe scena de jazz din ţară şi din străinătate.

Compozitorii şi dirijorii orchestrei internaţionale sunt Jan Jirucha şi Stepanka Balcarová, iar evenimentele vor fi transmise în reţeaua EBU. Calitatea extraordinară a interpretării şi a repertoriului abordat în acest proiect de tradiţie a fost salutată întotdeauna de public si de critica de specialitate. Aceste concerte sunt corelate cu întrunirea anuală EBU consacrată muzicii de jazz, care beneficiază astfel de un plus de promovare şi vizibilitate.

Euroradio Jazz Orchestra, un proiect de mare impact în mediul radiofonic internaţional, se desfăşoară anul acesta în Republica Cehă, sub patronajul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) şi cu sprijinul fundaţiei Swinging Europe din Danemarca.

Absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Elena Mîndru s-a perfecţionat în ultimii ani la academiile de muzică din Londra, Stockholm şi Helsinki. Ea a obţinut în 2012 locul secund şi premiul publicului la Montreux Voice Jazz Competition, concurs desfăşurat în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de jazz din lume, al cărui juriu a fost prezidat de legendarul Quincy Jones.

Parcursul muzical al Elenei Mîndru include colaborări şi concerte cu muzicieni români şi internaţionali precum dirijorul Ionel Tudor, Horia Moculescu, Sorin Romanescu, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman, Borislav Petrov, Big-Band-ul Radio Bucureşti, Blue Note Orchestra – Sassari. Elena a participat şi a câştigat premii în ţară şi în străinătate, atât pentru vocal jazz, cât şi pentru compoziţie clasică, la festivaluri renumite: Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam).

Număr de vizualizări :891


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro