Designerul Florin Dobre, la Serbia Fashion Week

oct. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă,18 octombrie 2014, de la ora 21.00, Florin Dobre prezintă la Novi Sad, Serbia, colecţia de modă masculină, Primavără/Vară 2015 “62.2 Meters”. Designerul a fost invitat să încheie festivalul Serbia Fashion Week cu prezentarea ultimei sale colecţii. Prezentată iniţial pe 16 iunie 2014 la Londra şi pe 27 septembrie 2014 la Bucureşti, colecţia“62.2 Meters”se va muta în Novi Sad, Serbia. Săptămâna modei din Serbia este un eveniment ce creşte în mod constant ca popularitate în lumea modei, Aceasta va avea 20 de prezentări de modă atât naţionale, cât şi internaţionale, dar şi invitaţi speciali de renume. Vor participa personalităţi marcante din industria modei cum ar fi Donald Potard, director general al casei de modă Jean-Paul Gaultier pentru mai mult de 30 de ani şi Marcellous Jones, critic de modă renumit.

Tema în jurul căreia designerul Florin Dobre a desenat întreaga colecţie este unitatea românilor. Construită dintr-un singur material cu lungimea de 62.2 metri, colecţia întreagă reflectă esenţa şi rezistenţa unităţii româneşti în faţa tuturor şi a timpului. Dar acesta mai are o altă semnificaţie: un singur material arată o singură inimă, inima cea mai puternică şi ultima redută a rezistenţei unei tradiţii străvechi de peste 2000 de ani. De 2000 de ani păstrăm aceleaşi idealuri, aceleaşi valori morale printr-o încăpăţânare a răbdării, a acceptării tuturor celor care încearcă să intervina în spaţiul nostru primitor al României.

“Moda pleacă din suflet şi ajunge în stradă, dar hainele sunt mai puţin importante atunci când cunoaştem nevoile sufletului”este de părere designerul Florin Dobre, folosind această idee drept concept-line în prezentările sale. Astfel, atât evenimentul de lansare din Londra cât şi cel din Bucureşti au fost cu totul inedite. Primul a fost prezentat în 5 locaţii diferite, pe străzile Londrei. Iar cel din Bucureşti a adus o stradă londoneză în inima României, unde cei 400 de spectatori prezenţi au putut urmări o poveste vestimentară, un amalgam de culoare, senzaţii şi trăiri, aceştia fiind transpuşi în capitala britanică. Ambele au avut în centrul atenţiei bărbaţii boemi, care au lansat şi marcat curentul modernismului avantgardist european, acesta regăsindu-se în toată moda masculină actuală.

Florin Dobre a transpus original toate aceste sentimente în noua sa colecţie de Primăvară-Vară 2015. Toate piesele sunt croite dintr-o singură bucată de material concepută special împreună cu departamentul de creaţie al fabricii Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi şi prestigioase fabrici de materiale textile din România. Acesta are o ţesătură cu un pattern unic, simbolic, reprezentând o singură stradă, folosind culori predominante în portul tradiţional românesc ce se nasc unele din altele, ce exprimă diversitatea rasei umane, a sentimentelor, stărilor, emoţiilor, dar şi unicitatea noastră ca indivizi liberi. Tăietura ţinutelor păstrează linia colecţiilor care l-au consacrat pe Florin Dobre  în Paris şi Londra: o reinterpretare modernă a clasicului masculin. Se menţine secţionarea siluetei pe orizontală, dar fără dihotomia materie-spirit. Originalitatea în această colecţie este exprimarea unică a spiritului, atât în partea superioară a ţinutei – a sacoului, cât şi cea inferioară – a pantalonului. Complementaritatea trăirii simultane a două stări – seriozitate şi joc este dată de croiala clasică a sacoului combinată cu cea fantezistă a cămăşii, în care îşi fac loc jucăuş pantalonii până la genunchi. Ţinutele sunt întregite de sandale şi accesorii, create special de Florin Dobre  împreună cu diferiţi artişti români, pentru această colecţie.

Număr de vizualizări :709


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro