Curs “Imaginativul curatorial: un rezumat”, la Pavilion

oct. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Luni, 27 octombrie 2014, ora 17.00, la @Pavilion (Str. C.A. Rosetti nr. 36, Bucureşti) , în cadrul seriei de prelegeri Free Academy, va avea loc cursul “Imaginativul curatorial: un rezumat”, susţinut de Niels Van Tomme. Cursul va fi ținut în limba engleză. Locuri disponibile: 20. Pentru participare este necesară o aplicație pe care o veţi primi trimiţând un e-mail la adresa: contact@pavilionmagazine.org. Participarea este gratuită.

În cursul lui, Niels Van Tomme va adresa în mod specific practicile lui curatoriale, situate la mijloc între cercetarea academică și artistică, practica instituțională și independentă și interesele de amatori și profesioniști. Proiectele sale includ expoziții în muzee și galerii, intervenții în spațiul public și proiecte curatoriate pentru internet.

Niels Van Tomme este curatorul Bucharest Biennale 7 (2016). Este curator, cercetător și critic, care lucrează la intersecția dintre cultură, politică și estetica contemporană. Expozițiile și programele sale publice au fost prezentate în spații precum The Kitchen (New York), Värmlands Museum (Karlstad), National Gallery of Art (Washington, DC), Contemporary Arts Center (New Orleans), Gallery 400 (Chicago), and Akademie der Künste (Berlin). Niels Van Tomme este Contributing Editor la revista Art Papers, și publică în jurnale, reviste și cataloage internaționale. Demersurile sale curatoriale au beneficiat de burse acordate de diferite instituții precum The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, The Elizabeth Firestone Graham Foundation, Lambent Foundation și The Nathan Cummings Foundation, fiind remarcate de publicații precum Afterall, Artforum, Art in America, Afterimage și The Wall Street Journal.

Free Academy își dorește să fie o platformă informațională, o alternativă informală/nonformală la sistemul educațional românesc (neperformant) fără pretenția de a fi pusă într-un context oficial. Plusând pe o manieră neoliberală de predare ne dorim prin acest proiect să urmărim beneficiile individuale și mai puțin cele de grup. www.freeacademy.ro

Imagine: Harun Farocki, Niels Van Tomme și Trevor Paglen. Fotografie de Elise Gallant, 24 octombrie 2013.

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro