Biblioteca Județeană Timiș împlinește 110 ani!

oct. 28th, 2014 | By | Category: Postcard

Printr-o coincidență dintre cele mai fericite, în plenul Consiliului Județean Timiș de miercuri, 29 octombrie 2014, „ziua de naștere” a B.J.T., o seamă de hotărâri au vizat tocmai soluționarea a două dintre cele mai acute probleme ale B.J.T.

1. Luarea în posesie, de către C.J.T., a unui imobil, sediul Garnizoanei Timişoara, care ar putea deveni viitorul sediu central al B.J.T.

2. Alocarea spațiului necesar așezării la raft a colecțiilor de documentar-periodice (ziare, reviste, publicații vechi), actualmente depozitate în cutii în imobilul din Str. Războieni nr. 2. Astfel, la aproape șapte ani de la relocarea secției de specialitate, pricinuită de renovarea Bastionului Theresia, unul dintre cele mai valoroase fonduri de presă ale Europei de Est, poate beneficia, din nou, de condiţii corespunzătoare.

Aniversarea a 110 ani de la înființarea Bibliotecii Județene Timiș este și prilejul de a susține public faptul ca B.J.T. să poarte numele lui Sorin Titel (1935-1985), prozatorul prin care Banatul a devenit un topos literar fundamental. Astfel, președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, Eugen Simion, va susține vineri, 31 octombrie 2014, cu începere de la ora 1100, conferința Țara neîndepărtată a lui Sorin Titel. Evenimentul va fi urmat de lansarea volumului Cioran. O mitologie a nedesăvârșirilor, de Eugen Simion. Manifestările se vor desfășura la Secția de Arte Deliu Petroiu a B.J.T., Bastion Theresia, corp A.

Număr de vizualizări :837


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro