„Înfăţișarea clipei” de Nail Chiodo

oct. 3rd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 6 octombrie 2014, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi“, filiala „Vasile Alecsandri“ din Bulevardul Nicolina, Iași, a avut loc lansarea cărţii „Înfăţișarea clipei” de Nail Chiodo, în traducerea lui Liviu Pendefunda din ediţiile engleză și italiană. Au prezentat: Ioan Holban și Liviu Pendefunda. Moderator: Julieta Carmen Pendefunda.

Cartea a apărut la Casa de Presă și Editură Contact international. Evenimentul a fost organizat de Atelierul de creaţie Athanor.

O clipă poate avea formă dar și fond, trup dar și suflet, cât despre spirit, aceasta este esența. Aparent  timpul e deghizat, ascuns, camuflat sub o mască ce impune ținuta, conduita, întregul trecut, viitor, și mai ales prezent – e înfățișarea clipei.

Nail Chiodo s-a născut în Padova, Italia, în 1952. Fiul unei familii de biologi italieni care au emigrat în Statele Unite, a trăit în America peste douăzeci de ani, într-o perioadă de timp care s-a intins de când era la vârsta grădiniței până la 36 de ani. De asemenea, el a petrecut câțiva ani la Paris, primii în timp ce era la gimnaziu și apoi ca student. În 1974, a absolvit filozofia la Yale, iar în 1977, a pornit turnarea unui film de lung-metraj, “The Insignificant Other”, care a fost finalizat, supraviețuind tuturor vicisitudinelor, numai în anul  2000. Din 1978, activitatea sa creatoare a devenit scrisul, publicând versuri în limba engleză. În prezent locuiește în zona de la nord a Romei.  Este director la Lyrical Translations, o inițiativă profesională de traducere a liricii universale în principalele limbi de circulație ale planetei (www.lyrical-translations.com) şi conduce remarcabila galerie de artă de la Gandini Chappel din Padova.

Număr de vizualizări :913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro