Maria Gheorghiu lansează la Reşiţa albumul “De 20 de ani OM BUN”

sept. 22nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 25 septembrie 2014, orele 18:30, sala LIRA a Liceului de Arte SABIN PĂUTZA din Reșița va găzdui lansarea albumului  și concetul de muzica folk “De 20 de ani OM BUN” al Mariei Gheroghiu. Născută la Reșița, stabilită la București din anul 2000, Maria Gheorghiu este câștigătoarea Premiului I la Festivalul Național de Muzică Folk „Om bun” ediția 1993. Deținătoare a numeroase trofee la concursuri de gen, a concertat alături de artiști consacrați ai scenei romanești: Valeria Seciu, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Leopoldina Bălănuță, Nicu Alifantis, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă, Ștefan Hrușcă, Victor Socaciu și alții, atât în țară cât și în străinătate. În prezent este realizator de emisiuni la Radio București. Joi seara, acasă la Reșița, Maria aduce cel de-al optulea album al său. Vom asculta melodii pe versuri proprii dar și pe ale poeților reșițeni Olga Neagu “Ușa ce-o încui”, Dinu Olărașu “Legătura de chei”, Ion Chichere “Floare de vârtej”. Invitatul special al serii este actorul reșițean ZENO BALINT. Albumul “De 20 de ani OM BUN”, apărut la Patria Records, conține 22 de melodii, unele mai vechi, adunate de pe albumele anterioare, printre care „Floare de vârtej” și „Curcubeu”, dar și unele piese noi, la fel de frumoase.

“SUNT MARIA GHEORGHIU ŞI VĂ ROG SĂ-MI ÎNGĂDUIŢI SĂ VĂ OFER O PARTICICĂ DIN LUMINA MEA! Dacă viaţa e făcută din alb şi negru, din lumini şi umbre, atunci eu am să vă spun doar atât: <E LUMINĂ-N SUFLET ŞI CUM MERG SPRE EA / MĂ-NSOŢEŞTE-O UMBRĂ ŞI NU-I UMBRA MEA!>.”

Număr de vizualizări :1130Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro