LATE SUMMER GREEN GO 2.0., cu AG Weinberger

sept. 11th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă 13 septembrie, orele 20:00, la Green Hours Jazz – Café din Bucureşti, AG Weinberger alias Gringo de Romania îşi începe turneul de toamnă  cu recitalul acustic LATE SUMMER GREEN GO 2.0. Un concert de colecţie, o selecţie unică de bijuterii muzicale pe care în Romania doar AG Weinberger ţi le cântă! Printre rândurile muzicale, o să ascultaţi poveşti uitate sau neştiute despre mari artisti de blues sau jazz dar şi amintiri de suflet ale întâlnirilor şi experienţelor cu mari muzicieni ai lumii pe care AG Weinberger i-a cunoscut în cei şapte ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii. Compozițiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anii ‘20, ’30 şi până astazi. AG Weinberger în LATE SUMMER GREEN GO 2.0 nu doar reinventează şi recrează muzica, ci o sintetizează aproape visceral în propria sa cromatică sonoră.Recitalul LATE SUMMER GREEN GO 2.0 ne oferă cu generozitate, şansa de a asculta câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

Green Hours Jazz – Cafe, calea Victoriei nr. 121
Rezervări la concerte@greenhours.ro
şi la telefon 0788 452 485

Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man
Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ’întaiul misionar al muzicii Blues’,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, întîiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.
In 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ’Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2
Tot în 2011 a fost decorat cu ’Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Discografie
– În 1996, AGWeinberger lansează primul album de Blues din România ”Good Morning, Mr. Blues”.
– În 1997 lansează cel de-al doilea album, ”Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ‘97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.
– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.
– În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA
– In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”
Muzică de teatru
O altă activitate de excepţie a lui AGWeinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru
Citate din SUA
“Un chitarist foarte bun, dinamic.”
B. B. King
“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.”
Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit
“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.”
Cotidianul “Las Vegas Review Journal”
“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.”
Son Seals
“Un chitarist excelent şi charismatic.”
Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas
“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.”
Cotidianul “The Jonesboro Sun”
“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”
Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records
“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.”
Saptaminalul national american de de divertisment “Call Back Magazine

Număr de vizualizări :1085


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro