Deschiderea stagiunii 2014-2015 la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu

sept. 5th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 10 septembrie 2014, ora 11:00, în sala Turandot a Hotelului Ibis din Sibiu, va avea loc o conferinţă de presă în cadrul căreia d-l Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional Radu Stanca, va anunţa premierele şi proiectele noii stagiuni. În a doua parte a conferinţei regizorul luxemburghez Charles Muller va oferi jurnaliştilor detalii despre spectacolul care se repetă la TNRS în aceste zile, „Marat /Sade” după Peter Weiss, care va marca deschiderea stagiunii pe 14 septembrie 2014. Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu se pregăteşte să-şi întâmpine publicul în noua stagiune cu un program extrem de bogat şi atractiv, ce îşi propune să prezinte până la finalul acestui an şi în cursul anului viitor un număr de 14 premiere, ajungând astfel la cifra record de 100 de spectacole active în repertoriul curent. La acestea se adaugă proiecte în colaborare cu alte teatre europene, turnee naţionale şi internaţionale şi participarea la Festivalul Naţional de Teatru.

Unii dintre cei mai cunoscuţi regizori români şi străini au răspuns invitaţiei directorului general Constantin Chiriac de a monta spectacole pe scena Naţionalului sibian până la finalul anului 2015. Mihai Măniuţiu, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Alexa Visarion, Charles Muller (Luxemburg), Armin Petras (Germania), Kushida Kazuyoshi (Japonia), Andriy Zholdak (Ucraina) vor fi prezenţi la Sibiu pentru a monta spectacole la Secţia Română. De asemenea, Anca Bradu, regizor TNRS, pregăteşte un nou spectacol. La Secţia Germană vor monta regizorii Radu Afrim, Gavriil Pinte, Cristi Popescu, Şerban Puiu şi de asemenea, actorul şi regizorul Daniel Plier.

Programul spectacolelor este afişat pe site-ul www.tnrs.ro. Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală din Bdv. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online prin eventim.ro și în rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești.

Număr de vizualizări :893


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro