Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu, un proiect nou iniţiat de Editura ALL

sept. 24th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marti, 30 septembrie 2014, ora 18.30, Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană, nr.5), Editura ALL iniţiază un nou proiect de promovare a literaturii române contemporane, „Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu”. Evenimentul îi are ca invitaţi pe scriitorul Vlad A. Popescu, autorul cărţii „Viaţa face toţi banii” și pe psiholoaga Gigi Ghinea. Tema primei ediţii: „Cât e de frumoasă viața?. Invitaţii vor discuta despre rolul literaturii în viaţa noastră, despre importanța lecturii și necesitatea scrisului. Veți putea asculta, în lectura actriței Anca Bejenaru, un fragment din cartea „Viața face toți banii”, apărută la Editura ALL, în colecția „Strada Ficțiunii”. Alexandru Semeniuc, elev la Colegiul de Muzică „George Enescu”, va susține un moment artistic la vioară. “Iubitorii de literatură ocolesc autorii români, și nu o fac întotdeauna pe bună dreptate. De multe ori îi judecă greșit, fără a se obosi să le citească scrierile. Am vrea să stabilim un contact permanent între cititori și autorii români, care să-i facă și pe unii și pe alții să fie mai atenți la așteptările celorlalți. Mă bucur că cei la care am apelat pentru a da viață acestor evenimente au fost bucuroși de convocare. Cafeneaua lui Alex. are înainte un drum lung și mulți oameni de împrietenit”, a declarat Viorel Zaicu, director editorial ALL.

Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu este un eveniment recomandat de Radio România Cultural şi bookblog.ro.

Despre Alex. Ştefănescu:

Critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV.

Redactor (începând din 1990) și redactor-şef (în perioada 1995-2010) al revistei România literară.

Autor a mii de articole şi a douăzeci de cărţi, dintre care un mare ecou l-a avut Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei). Volumele Jurnal secret (2009) şi Bărbat adormit în fotoliu (2010) s-au epuizat din librării şi au fost reeditate la cererea publicului.

Emisiunea Un metru cub de cultură, difuzată de Realitatea TV, i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri pentru anul 2004, iar altă emisiune, realizată pentru TVR Cultural, Istoria literaturii române contemporane povestită de Alex. Ştefănescu, a fost distinsă cu Premiul APTR pentru emisiuni culturale pentru anul 2008.

În 2009 a publicat o carte despre două sute cincizeci de cărţi proaste, Cum te poţi rata ca scriitor. Tot în 2009, a început să realizeze şi o emisiune TV pe această temă, Tichia de mărgăritar. A urmat, între 2011 și 2013, emisiunea Iluminatul public, consacrată celor mai bune cărţi apărute după 1989.

Un succes remarcabil a avut (și continuă să aibă) volumul Convorbiri cu Alex. Ștefănescu, realizat de Ioana Revnic și publicat în 2013 la Editura ALL

Număr de vizualizări :1403


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro