2 filme româneşti, la Festivalul Internaţional de Film de la Haifa

sept. 27th, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada 9-18 octombrie 2014, va avea loc Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, Israel.

În cadrul festivalului vor fi proiectate filmele “Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” (România – Franţa, 2013), regia Corneliu Porumboiu, în cadrul Competiţiei FEDEORA „Filmmakers of Tomorrow” şi „Câinele japonez” (România, 2013), regia Tudor Cristian Jurgiu.

Proiecţia filmelor este posibilă cu sprijinul ICR Tel Aviv.

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism

13.10.2014, ora 11:30, Cinemateca din Haifa

16.10.2014, ora 14:00, Cinemateca din Haifa

Bilete: http://www.haifaff.co.il/Movie%20Info.php?id=7858

Câinele japonez

13.10.2014, ora 11:15, Sala Rapapport

17.10.2014, ora 18:00, Muzeul Tikotin

Bilete: http://www.haifaff.co.il/Movie%20Info.php?id=7914#!prettyPhoto

Website: www.cainelejaponez.ro

Festivalul Internaţional de Film de la Haifa are loc în fiecare an, timp de opt zile, în timpul sărbătorii iudaice a Sukkot-ului (sărbătoarea corturilor). Proiecţiile au loc în şapte spaţii culturale din Haifa: Auditorium-ul, Cinemateca din Haifa, sala Rappaport, Cinema Panorama, Muzeul de Artă Japoneză Tikotin, Centrul Cultural Krieger, Casa Hecht şi spaţii în aer liber.  Festivalul a fost inaugurat în 1983, fiind prima manifestare de acest fel în Israel, şi atrăgând de atunci, de fiecare dată, o largă audienţă de cinefili şi profesionişti media din Israel şi străinătate. Sunt prezentate în medie 150 de filme, în premieră, cu un total de aproape 250 de proiecţii: lungmetraje, documentare, filme de animaţie, scurtmetraje, retrospective şi tributes. Echipa de conducere a Festivalului este compusă din profesionişti de film, oameni de cultură şi personalităţi publice, şi se desfăşoară sub patronajul şi cu sprijinul Primăriei din Haifa, al Ministerului Educaţiei, Ştiinţei şi Sportului – Consiliul Israelian de Film, Uniunii Europene.

Website: www.haifaff.co.il

Mai multe detalii: http://www.icr.ro/haifaff2014_ro

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro