SoLemn, grădină culturală în centrul Capitalei

aug. 4th, 2014 | By | Category: Postcard

De curând, în București a fost deschisă grădina culturală SoLemn, pe strada Știrbei Vodă 138. Intrarea în grădină, zidul „țesătură” și corpurile de iluminat în forma unor copaci minimaliști  poartă semnătura Anca Fetcu, designer remarcat la nivel internațional în cadrul manifestărilor de profil, așa cum este Târgul de Design de la Milano, Fuori Salone sau New Designers Show, Londra. Oițele GnotyLambs, conceptul și dezvoltarea grădinii SoLemn îi aparțin Cristinei Curelea. De altfel, atelierul de creație al  Cristinei, ce poartă același nume, în care artista creează obiecte de design, este o prelungire “inhouse” a grădinii culturale.


Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător global de beton celular autoclavizat, este alături de realizatorii acestui proiect. Blocurile de zidările YTONG au fost folosite într-un mod ingenios de către designerii Anca Fetcu și Cristina Curelea, alături de echipa de demonstratori YTONG.

“Am transformat un spațiu abandonat, insalubru, pierdut, într-un spațiu cultural atașat atelierului. Am redat practic orașului un loc care și-a atins potențialul și am primit deja o mulțime de idei de proiecte, propuneri de colaborare și parteneriat, care vor face din SoLemn un “open green space” al Bucureștiului pe care consider că îl merităm” a povestit Cristina Curelea.

Grădina culturală SoLemn este un spațiu destinat expozițiilor de artă, serilor de improvizație, lansărilor de carte, pieselor de teatru, teatrului de păpuși și expozițiilor. Copaci din elemente de zidărie și led-uri, tabureți sub formă de oițe stilizate, un perete cu “zale” și o intrare spectaculoasă, ce propune o iluzie optică, toate într-o culoare albă luminoasă, marca YTONG, se găsesc la SoLemn.

„Ne mândrim deja cu o tradiție YTONG în susținerea proiectelor culturale, ce a debutat cu o serie de colaborări cu arhitecți de renume sau designeri prestigioși români”, a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella SEE. „Am început cu amenajarea standului Murmur în cadrul proiectului Downtown Bucharest, am continuat cu scenografia inedită realizată cu peste 1.000 de blocuri de zidărie YTONG la târgul de design Autor și intervenții la Romanian Design Week. Iată că, după alte câteva proiecte de succes, suntem mândri să fim prezenți și în cadrul SoLemn”, a adăugat Mădălina Dumitru.

„Elementele de zidărie YTONG au multe caracteristici care le recomandă și pentru utilizări neconvenționale. YTONG poate fi o alegere optimă atât pentru ornamentări arhitecturale, cât și pentru proiecte de design, deoarece este un material cu o greutate redusă, ușor de modelat și montat”, a menționat Mădălina Dumitru.

Număr de vizualizări :913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro