Patru cărţi semnate de universitari români au fost lansate la Madrid

iul. 20th, 2014 | By | Category: Postcard

Recent, la Universitatea Complutense și Librăria Cervantes din Madrid, au avut loc lansările cărților semnate de universitarii români Aurel M. Cazacu,  Sorin Mitu,   George V. Grigore și   Laura Stanciu, în cadrul proiectului inițiat de Editura Niram Art. Astfel, au folst lansate: „Un Paradigma de la Inteligencia Rumana – La lógica de Titu Maiorescu” de Aurel M. Cazacu, “La Historia de Asia Moderna” de Sorin Mitu, “El Apocalipsis” de George V. Grigore si “Entre Oriente y Occidente” de Laura Stanciu. Prezentările s-au desfășurat pe data de 15 iulie 2014, în amfiteatrul Facultății de Filosofie, din cadrul Universității Complutense din Madrid. Directorul editurii Niram Art, Miguel Angel Galan Segovia a explicat: „Profesorii universitari din România sunt foarte bine pregătiți. Editura lucrează la o colecție complexă de cărți academice semnate de cadre universitare din România, care abordează mai multe domenii științifice. Obiectivul proiectului “Vida Universitaria” este promovarea culturii române în Spania, atât prin traducerea și publicarea acestor lucrări, cât și prin realizarea unor evenimente de înaltă ținută, la care să participe cadre universitare și studenți din Spania, de preferință cu participarea instituțiilor educaționale și culturale din Spania, cum este cazul prezentului eveniment, de la Universitatea Complutense. În felul acesta, se pot schimba idei despre sistemul educațional românesc și cel spaniol, despre viața universitară, se generează dialog la nivelul cadrelor universitare, pe scurt, se impulsionează un schimb cultural viu, actual, între elitele celor două țări.”

În deschiderea evenimentului, prodecanul Facultății de Filosofie, prof. Nuria Sánchez Madrid a afirmat: „Majoritatea figurilor relevante ale culturii române sunt foarte puțin cunoscute în Spania. De exemplu, am descoperit cu deosebit interes opera lui Titu Maiorescu, studiile sale de logică”.

Cărțile au fost prezentate de Nuria Sánchez Madrid, profesoară și prodecan al Facultății de Filosofie, Pedro Ortega Ventureira, istoric de artă, directorul revistei de cultura “Herejía y Belleza”, scriitorul Eduardo Luis Junquera Cubiles,  scriitorul Marcelo López Conde, Diego Vadillo López, scriitor și analist literar, Hector Martínez Sanz, scriitor, filosof și Fabianni Belemuski, jurnalist și scriitor.  În încheierea evenimentului de la Universitatea Complutense, a avut loc și expoziția artistului plastic M.I.E.D.H.O, care a expus mai multe lucrări pe teme eminesciene.

Proiectul “Vida Universitaria” a debutat cu abordări din sfera filosofiei, logicii, istoriei și eseului și va continua cu traducerea, publicarea și promovarea  cărților universitare românești și din alte domenii, la Madrid.

Număr de vizualizări :3419


One Comment to “Patru cărţi semnate de universitari români au fost lansate la Madrid”

  1. Ela Sav spune:

    Super afisul. BRAVO, sunt alaturi de autori. PROFESORI UNIVERSITARI!!! tare

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro