„Born in Romania”, o antologie de poezie Liviu Ioan Stoiciu

iul. 11th, 2014 | By | Category: Eveniment

Contemporary Literature Press,sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din BucureștiThe British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului Liviu Ioan Stoiciu – „Born in Romania / Născut în România. Texte paralaele”. Volumul va fi lansat oficial luni, 30 iunie 2014. El este editat de Lidia Vianu, tradus în limba engleză de Leah Fritz și Alina Bușe, ilustrat de Cristina Ioana Young şi are următorul ISBN: 978-606-8592-52-7. „Publicăm, la 25 de ani de la căderea comunismului și la 24 de ani de la ceea ce a fost „Piața Universității”, o antologie de poezie de Liviu Stoiciu, poet care nu a căzut în niciuna din capcanele istoriei. Poetul a îngăduit Editurii să aleagă un titlu pentru această carte. Am ales, chiar dintr-un poem al lui, Născut în România. Rațiunea acestei alegeri se regăsește în poemele ce alcătuiesc volumul. Nădăjduim că cititorul o va descoperi singur.Volumul a fost tradus mai întâi de Ioana Bușe, absolventă a Masteratului pentru Traducerea Textului Literar. El a fost stilizat de poeta Leah Fritz, născută în America și locuind în Anglia în prezent. A fost o muncă de doi ani de zile, timp în care poeta a parcurs drumul incomod al înțelegerii versurilor. Poemele lui Liviu Stoiciu nu se traduc ușor. Cei care vor citi antologia vor înțelege de ce se traduce greu poezia lui Liviu Stoiciu în limba unei țări cu care istoria a fost mai generoasă decât cu România”, a declarat Lidia Vianu, editorul cărţii.

Born in Romania / Născut în România. Texte paralele, de Liviu Ioan Stoiciu se lansează oficial la data de luni, 30 iunie 2014, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/liviu-stoiciu-poems.html .Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro.

Liviu Ioan Stoiciu. Născut în 19 februarie 1950 la Dumbrava Roşie / Piatra Neamţ: poet, prozator, autor dramatic, eseist şi publicist. A copilărit la Cantonul 248 / Halta CFR Adjudu Vechi şi la Adjud (aici a terminat liceul teoretic în 1967). Din 1990 a venit de la Focşani (unde a locuit din 1975) cu domiciliul stabil la Bucureşti: redactor (şef şi adjunct) la revistele Uniunii Scriitorilor “Contrapunct” şi „Viaţa Românească”. Debut editorial cu versuri: La fanion, 1980, Premiul Uniunii Scriitorilor. A publicat alte volume originale de versuri: Inima de raze(1982), Când memoria va reveni (1985), O lume paralelă (1989), Poeme aristocrate (1991, Premiul Uniunii Scriitorilor), Singurătatea colectivă (1996, Premiul Academiei Române), Ruinele poemului (1997), Post-ospicii (1997), Poemul animal (2000), La plecare (2003), pam-param-pam / adjudu vechi (2006), Craterul Platon (2008), Pe prag / Vale-Deal (2010), Substanțe interzise (2012, Premiul Cartea de Poezia a anului 2012). Antologii de autor (versuri): Cantonul 248 (2005), Lanțul (2012). Volume de memorialistică / eseu / publicistică: Jurnalul unui martor (1992), Jurnal stoic din anul Revoluţiei, urmat de Contrajurnal (2002) şi Cartea zădărniciei (Convorbiri de sfârşit cu Al. Deşliu & „Inspiraţii” de început) – 2008. Romane: Femeia ascunsă (1997), Grijania (1999), Undeva, la Sud-Est (2001), Romanul-basm (2002). Dramaturgie: Teatrul uitat (2005, Premiul Uniunii Scriitorilor).

Număr de vizualizări :1368


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro