”Sommerkino”, Cinema de vară în aer liber

iul. 2nd, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 3 iulie 2014, de la ora 20.30, la Muzeul Național al Ţăranului Român (Șoseaua Kiseleff, 3, București), va fi deschis ”Sommerkino”, Cinema de vară în aer liber. Pentru a treia oară deja, Forumul Cultural Austriac prezintă, împreună cu ambasadele Austriei, Germaniei şi Elveţiei, filme din spaţiul de limbă germană. În perioada 3 – 5 iulie vor fi prezentate câte un film artistic din fiecare ţară, iar pe 6 iulie, filme de scurt metraj din toate cele trei ţări. Intrarea este liberă. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor video.


Toate filmele vor rula în germană cu subtitrare în engleză. Filmele de scurt metraj sunt parţial fără dialoguri.
În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi difuzate în sala de cinema a Muzeului Ţăranului.

Deschiderea festivă a cinematografului de vară are loc pe 3 iulie, la ora 20.00, cu o mică recepţie.

În zilele de 4, 5 şi 6 iulie filmele vor fi difuzate începând cu ora 21.15.

PROGRAMUL ŞI FILMELE:
3 iulie, 20:00: LESSONS OF A DREAM, Germania, 2011
În anul 1974, un profesor care a studiat la Oxford importă într-o şcoală de băieţi fotbalul, un joc până atunci total necunoscut în Germania şi aduce astfel într-un mediu conservator nu doar un nou tip de sport, ci şi metode de educaţie mai  libere.

4 iulie, 21:15: HIGH PERFORMANCE, Austria, 2014

Rudi poartă costume, Daniel merge cu bicicleta. Aşa diferiţi cum sunt cei doi fraţi, ei sunt interesaţi totuşi de aceeaşi femeie. Din motive diferite, aşa cum va realiza curând Nora. O comedie care aprofundează ideea de loialitate, familie şi manipulare.

5 iulie, 21:15: TEMPO GIRL, Elveţia, 2013

Tânăra pretinsă scriitoare Dominique Piepermann trăieşte o viaţă instabilă în Hipster-Community a Berlinului. Atunci când editorul îi respinge manuscrisul pe motiv că nu este suficient de autentic , Dominique se refugiază împreună cu vânzătorul de Kebab Deniz într-o vale uitată a Alpilor Elveţieni, iar trăirile de acolo vor fi sursa de inspiraţie pentru un roman cu adevărat bun.

6 iulie, 21:15: Şase filme de scurt metraj din Germania, Austria şi Elveţia.

Număr de vizualizări :1029


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro