Nicoleta Popa lansează volumul ”Solitudinea e țara mea”

iun. 10th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 17 iunie 2014, de la ora 18.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș va avea loc lansarea volumului de poeme ”Solitudinea e țara mea”, de Nicoleta Popa, apărut la editura Adenium. Invitat: dr. Virgil Borcan, critic literar, de la Universitatea Transilvania din Brașov. „Nicoleta Popa scrie pentru că nu poate altfel. Și o face în regimul urgenței, fără brizbrizuri, fără menajamente, fără să-i pese prea mult de ce zic cei din jur, fiindcă are ceva de mărturisit. Își analizează condiția de femeie, vituperează, se tânguie, este firească, nu plictisește. Această piteșteancă e de reținut în rândul poetelor care contează în literatura română” (Alexandru Petria)


„O seducătoare feminitate sclipește prin versurile din spatele acestei coperte. Nu trebuie decât să deschizi oriunde și o să te simți sigur mișcat” (Stoian G. Bogdan).

Nicoleta Popa (n. 1973) a absolvit Facultatea de Ştiinte Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti, specializarea jurnalism.
Este membră a Uniunii Scriitorilor din România din anul 2003.
A colaborat la ziarul Ora şi la mai multe reviste, printre care amintim: Calende, Argeş, Luceafărul, Contrapunct, Interval.
A publicat volumele: Autorul este plecat în week-end (Editura Calende, Piteşti, 1997), Egoismul de rigoare (Editura Paralela 45, Piteşti, 2001), Animal de povară (Editura Paralela 45, Piteşti, 2007), desemnat de filiala din Piteşti a Uniunii Scriitorilor din România drept cea mai bună carte de poezie a anului, şi Fragmente din inima mea (Editura Brumar, 2009) şi este prezentă în antologiile Urmaşele lui Novalis (Editura Bărbulescu, Munchen, 1999) şi Arheologie generală (Editura Paralela 45, 2000).

Număr de vizualizări :1429


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro