Adenium lansează Colecția de Științe Politice Colloquium

iun. 22nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 23 iunie 2014, de la ora 17.00, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, în Amfiteatrul „Petre Andrei”(etajul 1), va avea loc evenimentul de lansare a Colecției de Științe Politice Colloquium Esențial al Editurii Adenium. Întâlnirea se va desfășura avându-i ca invitați pe prof. univ. dr. Liviu Antonesei, director editorial Adenium; Ionuț Câmpeanu, președinte TSD Iași; prof. univ. dr. Sorin Bocancea, politolog; Corina Barbaros, autoare; Dorina Țicu, autoare. Moderatorul discuțiilor va fi chiar coordonatorul Colecției Colloquium, prof. univ. dr. Daniel Șandru.


„Colecția Colloquium nu a fost proiectată doar pentru specialiștii în știință politică, ci și pentru politicieni. În acest sens, ne-am propus un demers de culturalizare politică, unul ce vizează organizațiile de tineret ale organizațiilor politice, și vom începe cu cele din Iași. Ne vom întâlni cu tinerii care fac politică și vom lansa volumele apărute deja în această colecție. Consider că viitoarea generație de politicieni trebuie să mizeze și pe o bună stăpânire a conceptelor, întrucât, urmând o idee ce-i aparține politologului Giovanni Sartori, ideile proaste despre democrație fac și ca democrația să funcționeze prost. În acest sens, mă bucur că organizații de tineret precum cele ale PSD, PNL, PDL și PMP au acceptat provocarea noastră, care este una eminamente academică, având drept scop depășirea hiatusului ce există între societatea civilă și lumea politică, o situație ce e principala cauză a maniheismului pe care-l vedem manifestându-se, din păcate, în spațiul nostru public”, afirmă Daniel Șandru.

Proiectul, adresat tuturor celor interesați de înțelegerea conceptelor și mecanismelor ce asigură funcționarea politicii și în special specialiștilor și studenților din această arie științifică, își propune deschideri spre zonele teoretice aflate în conexiune cu spațiul politic, așa cum sunt sociologia, antropologia, relațiile internaționale, studiile europene, studiile de securitate, jurnalismul și științele comunicării. Volumele sunt girate de un colegiu științific format din personalități academice ale sferei științelor politice din țară și străinătate: Aurelian Crăiuțu, Sorin Bocancea, Sabin Drăgulin, Sergiu Gherghina, Ruxandra Ivan, Sergiu Mișcoiu.

Primele patru titluri publicate și primite călduros la ediția Salonului Intenațional de Carte Bookfest (București, 28 mai-1 iunie), sunt: Comunicarea 2.0. New media, participare și populism (Antonio Momoc); Marketingul politic. Repere teoretice și strategii de acțiune (Corina Barbaros); Guvernamentalitatea. Forme și tehnici ale puterii în Occident (Matei Demetrescu, Codrin Tăut); Politicile publice. Raționalitate și decizie în spațiul administrativ (Dorina Țicu).

Cărțile pot fi consultate și comandate aici: http://www.adenium.ro/ro/69-stiinte-politice.

Număr de vizualizări :1211


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro