”Viața face toți banii”, de Vlad A. Popescu, dezbătută la Librăria Bastilia

iun. 17th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marţi, 24 iunie 2014, de la ora 18.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti, Alex. Ştefănescu, Daniel Cristea-Enache şi Vlad A. Popescu vorbesc despre „Viaţa face toţi banii“. Discuţia va fi moderată de Viorel Zaicu, director editorial ALL. Volumul de proză scurtă semnat de Vlad A. Popescu a fost publicat recent în cadrul ”Listei lui Alex. Ştefănescu”, un proiect nou şi independent sub umbrela colecţiei ”Strada Ficţiunii”.


„Ludică și parabolică, purtătoare a unui secret umor, ca aceea a lui Răzvan Petrescu sau a Doinei Ruști, proza lui Vlad A. Popescu se remarcă în același timp prin perspicacitate în înțelegerea-imaginarea modului de funcționare a psihologiilor. Personajele, repede și expresiv schițate, își dezvăluie modul de a gândi pe parcursul unor dialoguri alerte. Schimburile de replici, de pe poziții de obicei adverse, seamănă cu un meci de ping-pong și sunt captivante.“ (Alex. Ștefănescu)

Vlad A. Popescu se naște plin de voie bună la 14 aprilie 1980 și în aceeași zi întreprinde o călătorie de recunoaștere în jurul lumii. Se întoarce la maternita­te înainte de a i se observa lipsa. Face ochii mari când descoperă lucrările bu­nicului său, pictorul Viorel Huși, etalate pe pereții casei. Atras îndeosebi de por­tret, deschide mai multe expoziții perso­nale de grafică (1987‑1999). Semnează volumele de proză scurtă Nu trageți în… zâmbete! (1996) și Vrute și nevru­te (2001). După absolvirea Academiei de Studii Economice, urmează un mas­ter la Școala de Afaceri a Universității Oxford Brookes. Nu face nicio afacere. Devine dublu campion mondial la Hattrick – cel mai popular joc online de tip manager de fotbal, care a pasionat de‑a lungul timpu­lui milioane de oameni din 128 de țări. Doarme noaptea de obicei bine, iar dimineața se trezește de obicei greu, pe la jumătatea drumului spre Banca Națională a României, unde lucrează din 2006. Ca expert. Pentru a‑și menține condiția fizică, merge pe jos până la mașină. Își propune ca la nouăzeci de ani să nu trăiască din amintiri.

„Aprind lumina. Mă reped la masă. Notez ca un apucat. Pun punctul victorios. A mea ești, frază! Gata, te-am prins, nu mai poți fugi nicăieri! Admir priveliștea cu fraza paralizată pe hârtie. Mă culc la loc. S-adorm sau nu? Parc-aș mai sta la pândă…“

(Vlad A. Popescu)

Lista lui Alex. Ştefănescuîși propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori contemporani, proveniți de pe toate continentele lumii.

Strada Ficțiunii este o colecție de literatură universală a Editurii ALLFA, parte a Editurilor ALL. O colecție urbană, cosmopolită, eterogenă, perfect racordată la prezent, Strada Ficțiunii are patru secțiuni: Clasic, Contemporan, Crime și Bestseller. Această colecție poate fi ușor imaginată ca o stradă cu arhitectură eclectică, pe care modernitatea și tradiția se îmbină perfect. O stradă cu care s-ar putea mândri orice metropolă din peisajul literar al lumii și unde locuiesc fascinanții magicieni ai povestirii din ultimul secol.

Număr de vizualizări :1217


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro