Mike Godoroja&Blues Spirit şi Dan Mircea Cipariu, în conferinţă şi show la Piteşti

mai 26th, 2014 | By | Category: Eveniment

Vineri, 30 mai 2014, ora 15.00, la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” din Piteşti, va avea loc o conferinţă inedită, cu tema “MUZICA DIN INTERIORUL POEZIEI”, susţinută de muzicianul şi realizatorul de televiziune Mike Godoroja şi de scriitorul şi managerul cultural Dan Mircea Cipariu. Moderatorul conferinţei este directorul Bibliotecii Judeţeane “Dinicu Golescu”, Octavian Mihai Sachelarie. Conferinţa este un prolog la spectacolul “VĂ ROG S-AVEŢI O VIAŢĂ FRUMOASĂ!” care se va ţine vineri, 30 mai 2014, ora 19.00, pe esplanada Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu, un spectacol de muzică şi poezie, susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit şi poetul Dan Mircea Cipariu. “Sunt tare bucuros să revin la Piteşti, unde am foarte mulţi prieteni şi unde există scriitori foarte importanţi. Împreună cu Mike Godoroja vom redescoperi energiile re-creative ale blues-ului şi ale poeziei, într-un show în care sensibilitatea şi ascultarea vocii interioare fac diferenţa în lumea noastră de oameni care speră să scape de singurătate şi spaime prin facebook sau consum. Veţi asculta câteva piese din, poate, cel mai bun disc de blues apărut în ultimii ani, Hippie cu diamante.”, a declarat Dan Mircea Cipariu. “Orice apariţie scenicp alături de Dan Mircea Cipariu este o provocare artistică în care se descarcă multă adrenalină scenică, emoţie şi surprize de natură creatoare. Muzica şi poezia în aceeaşi înfăţişare scenică nu mai reprezintă pentru public o noutate, dar spectacolul nostru este de fiecare dată un spectacol nou. Sunt nerăbdător să ne reîntâlnim cu un mare promotor de cultură, iubitor de carte şi muzică, Mihai Sachelarie, împreună cu care să oferim publicului o seară de neuitat.”, a declarat Mike Godoroja.

MIKE GODOROJA a cântat în mai multe formaţii ca MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT, DOUBLE FANTASY, BLUE SPIRIT ş.a. şi se bucură de o bogată activitate discografică, în cadrul căreia amintim albume ca „Hippie cu diamante”, „Balkanic zeppelin”, „Capra Vecinului” etc. Cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock, producător artistic pentru spectacole de jazz, Mike Godoroja a produs şi albume ale unor importanţi artişti ca Johnny Răducanu, Iris, Mircea Tiberian, Felicia Filip etc.

Dan Mircea Cipariu s-a născut la 7 septembrie 1972 în Bucureşti. Este absolvent al „Şcolii Superioare de Jurnalistică” din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de „Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării”. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece în 1999, cu volumul „Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (Editura Libra). Membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi în Comitetul Director al USR. În 2013, a fost reales pentru un al treilea mandat preşedinte al Filialei USR Bucureşti-Poezie. În 2007, volumul său de poeme „Tsunami”, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În 2008, a iniţiat şi coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent proiectul „Maratonul de poezie, blues şi jazz”. Între 2011- 2014, de „Ziua Culturii Naţionale”, a iniţiat şi coordonat „Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului”. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei „Euro Culturart”, ce deţine o galerie dedicată tinerilor artişti vizuali din Europa – „Atelier 030202” coordonată de artistul visual Mihai Zgondoiu. Dan Mircea Cipariu este şi un apreciat comentator de artă contemporană, cu cronici apărute în revista “Arta” (revista Uniunii Artiştilor Plastici din România), “Cultura”, “Luceafărul”, “Altitudini” şi AgenţiadeCarte.ro. Este editorul www.agentiadecarte.ro, spaţiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte şi artă. Este preşedintele „Opera Scrisă.Ro”, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său „singurătatea vine pe facebook”, publicat în anul 2012 la Editura „Tracus Arte” din Bucureşti, este considerat de criticul literar Cosmin Perţa „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 şi nu numai”.

Număr de vizualizări :1421


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro