Marius-Adrian Hazaparu lansează ”Teoria şi practica reportajului”, la Iași

mai 12th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 14 mai 2014, de la ora 17.00, la la Librăria „Orest Tafrali” (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, corp A, Iași), va avea loc lansarea volumului ”Teoria şi practica reportajului. O abordare din perspectiva funcţiilor limbajului”, de Marius-Adrian Hazaparu, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Invitaţi: lingvistul ieşean Stelian Dumistrăcel, prof. univ. dr. la Facultatea de Litere, şi jurnalistul Cătălin Hopulele, reporter la Ziarul de Iaşi şi corespondent al agenţiei de presă Mediafax.


Volumul Teoria şi practica reportajului. O abordare din perspectiva funcţiilor limbajului este un studiu interdisciplinar, abordînd tema cercetată nu doar din perspectiva canoanelor jurnalisticii sau a stilisticii literare, ci şi din perspectiva pragmaticii comunicării. Lucrarea include şi un istoric al reportajului şi analizează definiţii date de-a lungul timpului acestei specii jurnalistice, actualizînd punctele de vedere exprimate de exegeţi şi completîndu-le cu propriile evaluări. La final, autorul propune şi un posibil „model integrat de analiză” pentru reportaj, îmbinînd elemente din analiza critică a discursului cu elemente din studii de comunicare vizuală şi design jurnalistic.

Marius-Adrian Hazaparu (n. 1981) este asist. dr. la Catedra de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi  pentru trei ani a fost director al publicaţiei ieşene Opinia studenţească. Activitatea sa publicistică include reportaje şi editoriale apărute în săptămînalul ieşean, dar şi colaborări cu diverse publicaţii naţionale, printre care revista culturală Dilema veche. Activitatea sa ştiinţifică include participări la conferinţe şi articole publicate în reviste de profil atît în ţară, cît şi în străinătate.

Număr de vizualizări :1640


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro