Expose Practice cu Mihai Zgondoiu, în cadrul BB6

mai 28th, 2014 | By | Category: Proiecte

Joi, 29 mai 2014, de la ora 19.00, la PAVILION (Str. C.A. Rosetti 36 București), va avea loc o întâlnire Expose Practice, invitat fiind artistul și curatorul de artă Mihai Zgondoiu. Expose Practice este o serie săptămânală de prelegeri cu artiștii participanți la Bucharest Biennale 6, prezenți la București. Vorbitorii vor discuta despre practica lor artistică, metodele de cercetare și gândire, într-un mediu informal. Seria de discuții este generată de curatorul Bucharest Biennale 6, Gergő Horváth. Prelegerea va fi ținută în limba română.


Mihai Zgondoiu (n. 1982) este un artist român din Mediaș, Sibiu. A explorat multe aspecte ale artelor vizuale, cum ar fi desenul, colajul, fotografia, instalația video, performance-ul și arta urbană și a participat la numeroase expoziții de grup și solo-show-uri în România și în strănătate. Cele mai recente expoziții și proiecte personale sunt: The Artist’s Golden Hand / FivePlus Gallery în Viena și Aiurart Gallery în București; BreakBody / Muzeul Artelor în Timișoara; Lenin’s Sleep / Piața Presei Libere în Bucharest; The Red Line / Centrul Național al Dansului în București; The Red Carpet / The Yard of the Schlooss Museum înLinz, Austria; Freedom as Visual Pattern / Hampden Gallery – Spațiul de ARtă Incubator, Amherst, Massachusetts USA; Me Matrix / Galeria Calina în Timișoara; Me / Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal în Sibiu. Începând cu anul 2009 a creat un spațiu de artă contemporană în București – ATELIER 030202 – și a curatoriat diverse proiecte, iar din decembrie 2012 este co-curator al Galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara. Membru al UAP, a absolvit Universitatea de Artă și Design din Timișoara, a terminat programul de master în design grafic și este înscris la doctorat în cadrul Universității Naționale de Arte din București.

Imagine: Mihai Zgondoiu, Global Gold Insurance, parte din proiectul Golden Hand, trei formulare de asigurare într-o ramă aurie, dimensiuni variabile, 2010/2011. Courtesy of the artist & Bucharest Biennale.

Număr de vizualizări :1056


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro