Evocare Dan Horia Mazilu la Cafeneaua critică

mai 7th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 mai 2014, de la ora 19.00, la Club A (Bucureşti, Str. Blănari nr. 14), va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice în cadrul căreia va fi evocat istoricul literar Dan Horia Mazilu. Invitaţi: prof. dr. Silviu Angelescu, conf. dr. Oana Murăruş (actual decan al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti), lector dr. Helga Bogdan-Oprea, conf. dr. Ioan Cristescu (director al Muzeului Literaturii Române din Bucureşti), alţi foşti colegi şi foşti studenţi. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Unul dintre medieviştii noştri de vârf, autor al unor studii fundamentale asupra scrierilor româneşti vechi, istoricul literar Dan Horia Mazilu s-a stins din viaţă la numai 65 de ani, pe 16 septembrie 2008 (se născuse pe 20 aprilie 1943). Între altele, a fost timp de un deceniu şi jumătate prodecan şi apoi decan al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti (1990-1996, 1996-2004). De curând, la împlinirea a 70 de ani de la naşterea sa, a apărut, la iniţiativa prof. dr. Silviu Angelescu, cu concursul lector dr. Helga Bogdan-Oprea, un volum omagial Dan Horia Mazilu 70 (Editura Tracus Arte, 2014), cuprinzând evocări şi studii dedicate profesorului şi istoricului literar.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013. Întâlnirile Cafenelei critice au loc joia seara la Club A.

Număr de vizualizări :1035


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro