Compozitorul Adrian Enescu, invitat la Cafeneaua critică

mai 27th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 mai 2014, de la ora 19.00, în Club A Bucureşti (Str. Blănari Nr. 14), compozitorul Adrian Enescu este invitatul lui Ion Bogdan Lefter în cadrul unei noi ediții a Cafenelei critice. La eveniment va mai participa și Alexandru Şipa, critic şi promotor de jazz, preşedinte al Fundaţiei Muzza şi producător artistic al celor două CD-uri recente ale lui Adrian Enescu.

Unul dintre cei mai reputaţi compozitori români contemporani, Adrian Enescu este autorul unei opere bogate, pe o gamă foarte extinsă, de la muzica simfonică la varii soluţii experimentale, electronice, jazzistice şi jazzistic-simfonice, până la formule mai „uşoare”, mai „comerciale”, adeseori în combinaţii de genuri şi registre. În plină efervescenţă creativă, dovadă noul proiect Bach in ShowBiz, spectacol „fusion” clasic-jazz-pop-rock-electronic-multimedia pe teme de Johann Sebastian Bach, realizat în colaborare cu Zoli Toth Project, actualmente în turneu prin ţară, dar aflat şi într-o etapă de „recapitulări”, la apariţia CD-ului Invisible Movies, selecţie din numeroasele sale creaţii de muzică de film (A&A Records, 2014), şi după Bird in Space, antologie de compoziţii jazzistice (aceeaşi casă de înregistrări, 2013), Adrian Enescu este laureat al premiilor „Lifetime Achievment Award” acordat de TIFF – Festivalul de Film Transilvania 2013, „CD-ul anului” pentru Bird in Space la Gala premiilor de jazz/Premiile Muzza 2013 şi Premiul de excelenţă la Gala premiilor de jazz/Premiile Muzza 2014.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013. Întâlnirile au loc joia seara la Club A.

Număr de vizualizări :931


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro