Bookfest Junior, salonul preferat al copiilor

mai 27th, 2014 | By | Category: Proiecte

Miercuri, 28 mai 2014, începe cea de-a IX-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, (Romexpo, 28 mai – 1 iunie 2014). Dintre cele peste 300 de evenimente ce vor avea loc în cadrul acestei ediții, multe vor fi dedicate copiilor și vor fi grupate sub titulatura de Bookfest Junior. De altfel, aceștia ocupă un loc special în programul salonului nu numai pe 1 iunie, ci pe toată perioada evenimentului. AgenţiadeCarte.ro, partenerul media al Bookfest 2014, vă prezintă cele mai importante evenimente dedicate copiilor: ateliere de lectură, desen, teatru, dezvoltare personală, creativitate, publicitate și scriere creativă, spectacole de teatru, concursuri de integrame ; concursul “Vine vacanţa cu o bicicletă”, cu o mulţime de cărţi și rechizite; întâlnirea cu Mikey Mouse, duminică, 1 iunie 2014, la Editura Litera; karaoke, prezentări interactive și pantomimă în limba engleză.

Vineri, 30 mai 2014, ora 11.00, Editura All lansează colecția „Pixi”, alături de spiridușul Pixi, la standul propriu din pavilionul C1.

Pe 31 mai 2014, de la ora 11, în standul Editurii Litera (pavilion C2) va avea loc un moment artistic pentru copii, respectiv o întâlnire cu fanii serialului “Violetta”, de pe Disney Channel. Iar pe 1 iunie 2014, începând cu 15.00, Editura Litera anunță toți copii că Bookfest va fi vizitat de Mikey Mouse, pentru o sesiune de fotografii.

Institutul Francez din București a pregătit de asemenea o serie de evenimente pentru copii și adolescenți. Vineri, 30 mai 2014, la orele 11.00, respectiv 14.00, si duminică, 1 iunie 2014, orele 12.00 și 14.00, vor avea loc workshopuri pentru adolescenți și tineri susținute de Departamentul de Cursuri de Limbă. Sâmbătă, 31 mai 2014,de la ora 11.00, copii sunt invitați la “Vremea poveştilor / L’heure du conte” alături de Isabelle Magny. Iar de la ora 12.00 va avea loc un atelier de scenariu de  bandă desenată cu Alexandru Berceanu, scenaristul romanului grafic Mickey pe Dunăre (Jumătatea plină, 2014). Toate evenimentele vor avea loc la standul Institutului (pav. C4).

Zilnic, copiii vor putea lua parte la activități deosebite, în spațiul amenajat pentru ei în pavilionul C1 de la Romexpo – Clubul Șoriceilor de Bibliotecă.

Cei de Helen Doron English au pregătit în fiecare zi o serie de evenimente pentru copiii pasionați de limba engleză: „English karaoke, Kangi Club” – karaoke cu cântece pentru copii în limba engleză; „English Storytelling” – prezentare interactivă, împreuna cu copiii, a unei povești de către profesori special pregătiți pentru predarea limbii engleze prin metode nonformale; „British Pantomime” – învățarea de mișcări de tip pantomimă și apoi interpretarea unui cântec.

Vineri, 30 mai 2014, începând cu ora 17.00, copiii vor putea participa la lectura unor poveşti din spaţiul dunărean – Was Donauwellen weitertragen/ Ce purtau cu ele valurile Dunării, de  Gabi Berger-Thompson (Austria). De asemenea vor putea lua parte la un workshop moderat  de Ramona Olasz.

Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” a pregătit activități zilnice dintre cele mai diverse: ateliere de lectură, teatru, dezvoltare personală, creativitate, publicitate și scriere creativă,  spectacole de teatru, concursuri de integrame. Iar Centrul Educaţional „Cheiţa De Aur” îi invită pe copii la diverse „art-activități”.

Sâmbătă, 31 mai 2014, la ora 10.00, Clubul Ilustratorilor a pregătit o călătorie în trecut, mai precis în prima jumătate a secolului al IX-lea pentru a descoperi taumatropul. Copii vor putea învăța cum să combinei ilustrația cu un efect optic simplu (2 ilustrații vor deveni una singură direct pe retină). Astfel se va crea o nouă jucărie concepută chiar de copii.

Duminică, 1 iunie 2014, Institutul Polonez din București invită copiii la spectacolul Regele Mateiaş Întâiul, de Janusz Korczak, pregătit de elevii claselor a VI-a și a VII-a de la Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti, sub coordonarea Ioanei Nanu.

Tot la Clubul Șoriceilor de Bibliotecă, Editura Casa a pregătit sâmbătă, 31 mai 2014, de la ora  11.00 un atelier de quilling pentru copii, susținut de Cristina Hornoiu („Talente de Năzdrăvani”) și un atelier de creație – „Tehnica șervețelului pentru cei mici”, susținut de Laura Frunză („Idei pentru mămici și copii”), duminică, de la ora 12.30.

Pe lângă evenimentele de la standurile editurilor și de la Cubul Șoriceilor, Editurile Humanitas Multimedia, Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Corint Junior, Curtea Veche Publishing, Nemira, Paralela 45, Rao, Vellant au pregătit în cadrul acestei primei ediții Bookfest Junior patru zile de lansări de carte pentru copii şi adolescenţi, întâlniri cu autori, ateliere de desenat şi de teatru. Editurile îi așteaptă pe vizitatori cu reduceri la cărţile pentru copii şi adolescenţi şi multe alte surprize.

Şi, nu în ultimul rând, va fi anunţat marele concurs al acestei ediţii “Vine vacanţa cu o Bicicletă”, multe cărţi şi rechizite. Premiile sunt pregătite de Koh-I-Noor și de editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Corint Junior, Curtea Veche Publishing, Nemira, Paralela 45, Rao, Vellant, și își așteaptă câștigătorii duminică, de 1 iunie, în standul Humanitas.

Programul Bookfest Junior va fi următorul:

Miercuri, 28 mai

14.00, în standul Editurii Rao

Prezentarea noutăţilor editoriale pentru copii şi adolescenţi

16.00, în standul Editurii Vellant

Ateliere de continuat poveşti | Protagoniste: cărţile de poveşti Vellant

Joi, 29 mai

10.30, în standul Curtea Veche Publishing

Atelier de desen Mandale dacice cu ilustratorul Mihai Grăjdeanu și autoarea Mădălina

Corina Diaconu.

11.00, în standul Editurii Humanitas

Campionatul poveştilor cu Sumki de Amos Oz – Humanitas Fiction

(copii peste 9 ani)

Invitat: Ioana Nicolaie

Atelier de desenat şi povestit cu actorii Teatrului Ion Creangă

Anunţarea concursului Vine vacanţa cu o bicicletă, cu o mulţime de cărţi și rezhizite

12.00, în standul Editurii Corint Junior

Şcoala este distractivă – prezentare interactivă a noutăţilor Corint Junior

13.00, în standul Editurii Humanitas Întâlnirile mele. Despre Noica, Cioran, Ionesco cu Gabriel Liiceanu

(copii peste 12 ani)

16.00, în standul Editurii Vellant

Atelier de făcut avioane de hârtie inspirate din Cartea Pericolelor pentru Băieţi

Vineri, 30 mai

11.00, în standul Curtea Veche Publishing

Atelier de poveşti şi desen (copii 7-12 ani)

Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul, cu scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea

Cristiana Radu

17.00, în standul Editurii Paralela 45

Lansarea volumelor: Aceasta nu e o carte şi Termină această carte de Keri Smith (autoarea bestsellerului Jurnalul meu trăsnit – Colecţia „Cercul de lectură & scriere creativă”); Cum se citeşte o carte: Ghidul clasic pentru o lectură inteligentă de M.J. Adler, Ch. Van Doren (Colecţia „Compact”)

Invitaţi: Simona Popescu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Doru Căstăian, Călin Vlasie

Sâmbătă, 31 mai

13.00, în standul Editurii Arthur

Adolescenții aleg! O discuție despre literatura Young Adult

14.00, standul Editurii Vellant

Sesiune de autografe bricolate în Greuceanu de Alexandru Ciubotariu

18.00, în standul Editurii Paralela 45

Lansarea seriei – Matematică de excelenţă pentru concursuri, olimpiade şi centre de excelenţă, 10 volume, coordonatori Dan Ştefan Marinescu, Maranda Linţ, Dana Heuberger, Cristian Heuberger, Vasile Pop, Florin Bojor, Nicolae Muşuroia

(Colecţia „Mate 2000+ Excelenţă”)

Invitaţi: academician Solomon Marcus, conf.univ.dr. Cătălin Gherghe, Dana Heuberger, Dan

Ștefan Marinescu, Maranda Linţ, Călin Vlasie

Duminică, 1 iunie

10.00, în standul Editurii Nemira

Atelier de jocuri creative

11.00, în standul Editurii Humanitas

Tragerea la sorţi a câştigătorilor concursului Vine vacanţa cu o bicicletă, cu o mulţime de

cărţi și rezhizite

11.00, Scena Arena din pavilionul C1

Atelier de teatrul cititorilor (copii 9-14 ani) organizat de Curtea Veche Publishing – Cărțile

copilăriei, MINDSTAGE Acting School

12.00, în standul Editurii Corint Junior

Eveniment Paşaport pentru cultură – premiem elevii din Bucureşti şi Ilfov înscrişi în proiectul Editurii Corint Educaţional, proiect desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

12.00, în standul Editurii Paralela 45

Lansarea volumelor: Bibliotecara, de Gudule şi Virusul L.I.V. 3 sau Moartea cărţilor, de Christian Grenier (Colecţia „Cercul de lectură & scriere creativă”)

Invitaţi: Simona Popescu, Aurelia Năstase, Anca Smărăndache, Călin Vlasie

13.00, în standul Editurii Arthur

Colecția „Excalibur” – o poartă către multiversul fantasy.

La finalul evenimentului vor fi anunțați câștigătorii concursului Locuiește în poveste 3.

16.00, în standul Editurii Humanitas

Lansarea cărţii Cine sunt?Ce sunt? – volumul primei ediţii a Concursului Humanitas în licee

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez pregăteşte o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici polonezi.

Pe toată perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de artă Bookfest, în cadrul căria vor rula filme premiate la festivaluri internaționale oferite de Institutul Maghiar din București, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez din București și Institutul Polonez. Printre cele mai importante pelicule sunt filmele documentare despre doi dintre cei patru laureaţi polonezi ai premiului Nobel pentru literatură, Czesław Miłosz (1980) şi Wisława Szymborska (1996).

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi următorul:

– miercuri, 28 mai: 10:00-20:00;

– joi, 29 mai: 10:00-20:00;

– vineri, 30 mai: 10:00-21:00;

– sâmbătă, 31 mai: 10:00-21:00;

– duminică, 1 iunie: 10:00-20:00.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Bookfest este un proiect co-finanțat de Ministerul Culturii și realizat cu sprijinul Bursei de Valori București, Kredyt Inkaso și XTB.

Parteneri: Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 2, Institutul Maghiar, Ambasada

Norvegiei, Institutul Francez.

Sponsori: Go&Fun, Cumpăna, Redd’s.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevărul, Dilema Veche, HotNews.ro, Observator Cultural, AgențiadeCarte.ro, catchy.ro, 121.ro, bookblog.ro, chinezu.ro, roportal.ro,

bucuresteni.ro, CalendarEvenimente.ro, gratuitor.ro, TV City.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediția precedentă, circa 96.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (29 mai – 2 iunie 2013), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul Trei ţări, aceeaşi limbă. La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.

Număr de vizualizări :1300


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro