60 de liceeni, într-un maraton de lectură la Sala Radio

mai 21st, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 mai 2014, între orele 11.00 și 12.00, în foaierul central al Sălii Radio (Str. General Berthelot 60-64, București) va avea loc un maraton de lectură numit ”Scrisori din război”, susţinut de 60 de elevi de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, Şcoala Centrală şi Liceul Militar Breaza. Evenimentul este organizat de Agenția de presă Rador, fiind prilejuit de împlinirea a 100 de ani, anul acesta, de la începerea Primului Război Mondial.

Tinerii vor citi scrisori emoţionante în limba franceză transmise de combatanţi în Primul Război Mondial, documente aflate în custodia Muzeului Militar Bucureşti. Maratonul va putea fi urmărit live pe site-ul www.rador.ro.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, susţinut de Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand Bucureşti şi se va bucura de participarea a 13 comandanţi de mari unităţi.

Maratonul de lectură este rodul unei ample cercetări documentare realizate de grupul Istorie Orală al Rador. Acest grup, unicat în peisajul media românesc, creat de Radio România la începutul anilor 90, se mândreşte cu înregistrări de excepţie. Încoronarea Suveranilor României Mari, Primăvara de la Praga sau schimbarea regimului la 23 august 1945 sunt doar câteva dintre evenimentele descrise de martori oculari. O parte a acestor înregistrări sunt disponibile pe site-ul www.rador.ro, secţiunea Istorie Orală.

Număr de vizualizări :12905


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro