”Zi în miez de noapte” la BCUB, de Noaptea Muzeelor

mai 16th, 2014 | By | Category: Postcard

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București este, pentru al patrulea an consecutiv, în cadrul  proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor, care se desfășoară sâmbătă, 17 mai 2014. Vizitatorii vor beneficia de un tur gratuit, ultimul fiind programat pentru ora 02.00, dar și de mai multe surprize.

”Cu toate că instituţia noastră nu este un muzeu clasic, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Fundaţiunea Universitară – cum a denumit-o primul suveran al României acum o sută de ani, are o istorie impresionantă. În acest an, mai exact pe data de 9 mai, am sărbătorit centenarul inaugurării acestei ctitorii extinse.

Încă de la prima participare, în anul 2011, ne-am bucurat de o prezenţă semnificativă pentru o bibliotecă înscrisă la un eveniment dedicat exclusiv muzeelor. Aproape 2.000 de persoane au fost curioase să descopere tainele acestui aşezământ încărcat de istorie.

La această a X-a ediţie a Nopţii Muzeelor, ne vom deschide porţile la orele 19:00 pentru a ne primi oaspeţii, iar ultimul tur de vizitare se va face la ora 02:00.

Şi de această dată Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” se va descoperi iubitorilor de cultură şi de frumos prin tururi ghidate,  expoziţie de carte veche Tipărituri Europene din sec. XVI – XVIII în  colecţiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” aflată în Corpul Boema.

Acordurile muzicii clasice oferite de elevii Colegiului “George Enescu” şi de studenţii Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti vor răsuna întreaga noapte în spaţiile bibliotecii.

La miez de noapte, vom avea un  moment special – piesa de teatru după un text de Neil Simon – „ÎMI PLACE CUM Miroşi!”, spectacol oferit de Călina Epuran, Cosmin Vijeu, Vasile Revnic studenţii Universitatăţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale.

Aşteptăm cu bucurie pe oricine este interesat să ne descopere şi să ne cunoască!” (conducerea BCU)

Număr de vizualizări :1361


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro