”festCO”, la ediția a XII-a

mai 17th, 2014 | By | Category: Proiecte

În perioada 24 mai-1 iunie 2014 va avea loc Festivalul Comediei Româneşti – festCO 2014, ediţia a XII-a, un eveniment inițiat de maestrul George Mihăiță și organizat de Teatrul de Comedie,  realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti. Desen afiș: Horaţiu Mălăele. Concepţie şi realizare grafică: Mihai Zgondoiu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Sâmbătă 24 mai 2014, ora 17.00, în fața Teatrului de Comedie va avea loc festivitatea deschiderii festCO, un eveniment în care imaginile ce au definit festivalul de-a lungul ediţiilor anterioare vor căpăta forme concrete, animând piaţa din faţa teatrului.

Fiind dedicat COMEDIEI ÎN TOATE FORMELE EI, anul acesta festCO este structurat pe două secţiuni importante, secţiunea IN cu spectacole produse de către teatre finanțate de stat și semnate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Mircea Cornișteanu, Felix Alexa, Vlad Massaci, Gianina Cărbunariu și secțiunea OFF ce cuprinde la rândul său mai multe secţiuni. Cea mai vizibilă dintre acestea este cea dedicată spectacolelor de comedie românească produse în ultima stagiune în teatrele independente.

Comedia vine și în multe alte forme prin intermediul evenimentelor conexe. Lansările de carte sunt numeroase în acest an. Volumele de memorii semnate de Radu Beligan şi Marin Moraru vor fi urmate de sesiuni de autografe. Un proiect editorial al festCO este lansarea unui volum colectiv de poezie – Salonul Ludicilor ce cuprinde poezii semnate de 22 de poeți printre care Emil Brumaru, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Horaţiu Mălăele, George Stanca. Vor fi lansate și alte cărți semnate de Cristina Modreanu, Liviu Ornea, Simona Tache, Mihai Radu.

Va avea loc vernisajul unei expoziții de fotografii cu Radu Beligan – Omagiu comediei și vernisajul unei expoziții de caricaturi semnate de Horațiu Mălăele – H’ora Comică.

În acest an dialogurile festCO sunt susținute de scriitorul Radu Paraschivescu şi de profesorul de filozofie Dan Panaet. Publicul este invitat în fața Teatrului de Comedie la vizionarea unor filme românești de comedie. Intrarea va fi liberă și la spectacolele de teatru pentru copii şi tineret – Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Ţăndărică şi Fundaţia mereu apoape, la examene de licență ale facultăților de profil din București – UNATC şi Spiru Haret și la cele două spectacole ale liceenilor câștigători ai concursului de teatru pentru tineret „Jos Pălăria”.

Festivalul va avea în acest an şi o publicaţie proprie – Iluzia Comică – ziar ce va reflecta evenimentele acestei ediţii, dar şi întâmplări din trecutul Teatrului de Comedie.

Duminică 1 iunie GALA COMEDIEI ROMÂNEŞTI va închide festCO  2014. În cadrul acestui eveniment se vor decerna premiile Festivalului Comediei Româneşti            ediţia a XII–a şi premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a IX-a.             De Ziua Internațională a Copiilor, copiii actorilor Teatrului de Comedie vor lua locul părinților pe scenă. Seara se va încheia cu spectacolul Suflet Românesc, un one-man-show susținut de Dan Puric.

O ediţie festCO în care vă invităm să redescoperim împreună FORMELE COMEDIEI ROMÂNEŞTI.

Biletele sunt puse în vânzare online şi la casele de bilete ale sălilor la care se joacă spectacolele. (Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon, Opera Națională București, Centrul Cultural pentru Unesco „Nicolae Bălcescu”, Teatrul Țăndărică, Teatrul Ion Creangă, Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Artă, În Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon)

Număr de vizualizări :1327


One Comment to “”festCO”, la ediția a XII-a”

  1. Marian Popescu spune:

    Vă invit pe 26 mai la ora 18.30 la Teatrul de Comedie, sala Radu Beligan la lectura piesei „Urangutanul”. Ne întâlnim la ușa teatrului la 18.15, sunteti prietenii mei. De asemenea, va invit la gala din 1 Iunie ora 19.
    Multumesc.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro