„Simţurile în poezie”, despre literatură şi neurologie într-o ”Nopte macedonskiană”

mai 27th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 mai2014, de la ora 19.00, în grădina Salonului de carte şi ceai Infinitea (Str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7, București), se va desfășura ”Noaptea de mai”, a cincea ediție din seria ”Nopţilor macedonskiene” dedicate împlinirii a 160 de ani de la naşterea scriitorului Alexandru Macedonski. Întâlnirea se va realiza sub semnul ”Simțurilor în poezie”, despre literature și neurologie. Potrivit organizatorilor, evenimentul va debuta cu poemul ”Noaptea de mai”, în lectura Simonei Popescu, invitată în calitate de poet şi cititor al operei lui Alexandru Macedonski. Seara va continua printr-un dialog itinerant pe marginea articolului „Simţurile în poezie”, publicat de Alexandru Macedonski în anul 1895.


Tema omonimă a evenimentului va fi abordată dintr-o perspectivă interdisciplinară prin participarea lui Dumitru Constantin Dulcan, profesor universitar şi medic neurolog, autorul mai multor cercetări de pionierat în domeniul ştiinţelor cognitive. Pentru a păstra încadrarea în sfera artelor sinestezice, Andreea Costenco se va alătura dialogului cu experienţa în pictură şi arte vizuale contemporane. Vor fi prezenţi, de asemenea, cu rolul de moderatori, Irina Macedonski şi Mihai – Daniel Gheorghe, iniţiatorii proiectului „Alexandru Macedonski – 160 de ani de istorie şi literatură.”

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Rezervări: 0723.175.300

Număr de vizualizări :838


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro