Trupa “Habanegra” aduce concertul “Amores Latinos” la București

apr. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Duminică, 13 aprilie 2014, ora 20:00, la Andalivia Art Club (Str. 11 Iunie nr. 62, Bucureşti) va avea loc concertul intitulat “Amores Latinos”, susţinut de Ioana Ernea, Alexandru Nucă, Raubel Torres Gonzalez şi Gilberto Acen Ortega. Cu un nume nou de scenă –  “Habanegra” – muzicienii vor aduce muzica latino din nou la Andalivia Art Club.


Alexandru Nucă a început să studieze chitara la 6 ani şi de atunci a luat genurile muzicale pe rând, ca şi instrumentele. Cel mai aproape de suflet i-au rămas bandoneonul şi chitara, cu aceasta din urmă interpretând tango, dar şi alte stiluri de muzică latino cu influenţe din mai multe genuri muzicale, printre care blues şi jazz.

Raubel Torres Gonzales (Cuba) a învăţat să cânte la chitară, culmea, în războiul din Angola, studiind apoi basul la Şcoala Naţională de Arte din Havana. A susţinut concerte în Cuba, dar şi în ţări europene precum Germania, Olanda, Italia, Danemarca, Suedia, Belgia şi România. Raubel a cântat şi cântă alături de solişti cunoscuţi ca Biu Marquetti, Analia Selis, Wladimir Pesantez, Orchestra Sălii Radio, Tasha Rodriguez şi mulţi alţii.

Gilberto Acen Ortega (Cuba) a început studiile de percuţie de la 8 ani, iar de la 16 ani cânta deja în mai multe formaţii de muzică populară cubaneză şi chiar în orchestra Armatei. Au urmat turnee cu mai multe formaţii prin Europa, America şi Asia. S-a mutat în România pentru a cânta alături de Analia Selis şi a adunat până în prezent colaborări cu Andrei Tudor, Mandinga, Biu Marquetti and Band, Andra, emisiunea Megastar, precum şi mai multe albume înregistrate cu Analia Selis şi alţi artiști renumiți din țară.

Ioana Ernea a studiat canto, dar la facultatea de Teatru şi acasă, cu Youtube-ul, iar studiile de actorie au format-o în aşa fel încât povestea fiecărui text pe care îl rosteşte cântat devine a ei, şi-o asumă şi o retrăieşte de fiecare dată. A început să se exprime în acest fel când a descoperit tangoul alături de Alexandru Nucă, fiind chemată să susţină concerte la festivaluri de gen şi nu numai, în România şi Turcia, şi să se alăture trupei argentiniene de tango nuevo Narcotango, la concertul lor din 2011 din Bucureşti.

Mai multe detalii la pagina web: https://www.facebook.com/andaliviartclub

Număr de vizualizări :1249


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro