“Noaptea vine în India”, premieră madrilenă a coproducției spaniolo-româno-suedeze

apr. 12th, 2014 | By | Category: Postcard

Vineri, 11 aprilie 2014, a avut loc premiera madrilenă a coproductiei spaniolo-româno-suedeze “Noaptea vine in India”. “Viața le datorează ceva acestor două ființe singure”- citim pe site-ul oficial al filmului “Anochece en la India / Noaptea vine in India” al regizorului spaniol Chema Rodriguez, pelicula care a obținut, recent, două premii la Festivalul Filmului din Malaga și în care românca Clara Vodă joacă rol principal, alături de Juan Diego, unul dintre cei mai bine cotați actori spanioli ai momentului.


Dana (Clara Vodă) este asistentă medicală /menajeră ( pe principiul “2 în 1”) româncă în Spania, care îngrijeste de Ricardo (Juan Diego), țintuit de zece ani într-un scaun cu rotile, după un accident în regulatele-i călătorii cu microbuzul către India, unde transporta grupuri de hipioți. Dana lasă în România o situație materială foarte bună și un copil cu dizabilități – nici pe departe povestea clasica a româncei emigrate în Spania.
De altfel, Clara însăși spune că regizorul, pe tot parcursul filmărilor, sublinia că “drama Danei e alta! Ea nu este o emigrantă economică. Ea poate, de altfel, avea orice naționalitate, numai întâmplarea face că e româncă”. Spania este șansa ei de a da “reset” unui destin care devenise alienant. Ricardo, pe de altă parte, are și el nevoie de o resetare totală, de un plonjon în trecut. Pentru cei doi călătoria în India se vrea una inițiatică.

“Life is owning something to these two lonely beings”, titrează site-ul oficial al filmului.

Loredana Tudor Tomescu

Număr de vizualizări :1086


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro