Speranțe pe cartelă”, un volum coordonat de jurnalistul Mircea Hodârnău

apr. 17th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la editura Samuel, va apărea volumul ”Speranțe pe cartelă”, coordonat de jurnalistul medieșean Mircea Hodârnău. ”Patru tineri din Mediaş au avut curajul să se ridice împotriva regimului condus de Nicolae Ceauşescu. Curaj care i-a dus direct în atenţia Securităţii. După 24 de ani de la evenimente, Asociaţia Culturală “Mediaşul Nostru” aduce în atenţia publicului povestea celor patru medieşeni care în decembrie 1989, se aflau în celulele Securităţii Statului din Bucureşti, unde erau anchetaţi sub acuzaţia de propagandă şi acţiuni împotriva orânduirii socialiste, riscând o condamnare între 5 şi 15 ani. După mai mulți ani de la evenimente am avut plăcerea să îi cunosc personal pe o parte din participanții la acest act de curaj. Cu Radu, Horațiu și Dan m-am întâlnit în studiourile celor două posturi de radio locale, Radio Mediaș 725 și Radio Ring, unde cei trei au realizat emisiuni de popularizare a muzicii rock și jazz, iar pe Laci l-am cunoscut prin intermediul fratelui meu, care i-a fost coleg de muncă și prieten.” (Mircea Hodârnău)

”Cartea pe care o aveţi în faţă este, cred, primul gest de acest fel făcut în România, prin care cineva arată cu ce se ocupa Securitatea lui Ceauşescu în 1989. Salut, aşadar, în mod deosebit pe autorii acestei cărţi şi pe cei care au avut bunăvoinţa să finanţeze acest proiect. Pentru mine este aproape de necrezut că cineva se mai interesează astăzi în ţară despre ceea ce s-a petrecut sub regimul comunist. În Canada, unde trăiesc din 1999, se lucrează în prezent la ridicarea unui memorial pentru victimele comunismului din întreaga lume. În România, unde foşti comunişti sunt încă la putere, s-a aşternut uitarea.” (George Sava)

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro