Prozatorul Bujor Nedelcovici, invitat la Cafeneaua critică

apr. 1st, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 3 aprilie 2014, de la ora 19.00, în Club A Bucureşti (Str. Blănari nr. 14), va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice, invitat fiind prozatorul Bujor Nedelcovici, care va vorbi despre viața și opera sa. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Unul dintre cei mai importanţi prozatori români contemporani, stabilit din 1987 în  Franţa, la Paris, Bujor Nedelcovici şi-a reeditat recent scrierile într-o ediţie de Opere complete (7 volume, Editura ALL, 2005-2008), adăugîndu-le, cu acelaşi design de copertă, două cărţi noi, Cine sînteţi, Bujor Nedelcovici?, volum-dialog cu Sergiu Grigore, respectiv Jurnalul unui cîntăreţ de jazz, roman (2010 şi 2013, la aceeaşi editură). Revenit în Bucureşti pentru a asista la susţinerea unei teze de doctorat care-i este consacrată, Bujor Nedelcovici a acceptat invitaţia de a vorbi la Cafeneaua critică despre viaţa şi opera sa.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013. Întîlnirile Cafenelei critice au loc joia seara la Club A.

Număr de vizualizări :862


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro