Lansări Adenium la Salonul Internațional de Carte de la Chișinău

apr. 2nd, 2014 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 3 – 6 aprilie 2014, la Chișinău va avea loc cea de-a XVIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, la care participă expozanți din România, Republica Moldova, Germania, Rusia și China. Editura Adenium va fi prezentă cu un stand și mai multe evenimente. Primul eveniment va avea loc joi, 3 aprilie 2014, de la ora 11.00, în CIE „Moldexpo”, Pavilion 3, Sala de conferințe. Lansarea volumelor IV și V din seria ”O inimă de Broscuță. Poveste pentru toate vârstele” (autor Gheorghe Vîrtosu) va fi moderată de Victor Eftodi de la Studioul de Animație 3D Froggy Heart și se va bucura de prezența Adrianei Nazarciuc, directorul Editurii Adenium și editorul celor cinci volume deja apărute. În premieră, vor rula proiecții de animație 3D cu etapele procesului de producție a desenului animat ”O inimă de Broscuță”, pe care Studioul Froggy Heart îl realizează.

Al doilea eveniment, „Creangă în versuri și imagini”, se va desfășura vineri, 4 aprilie 2013, de la ora 09.45, în CIE „Moldexpo”, Pavilionul 3, Sala de conferințe. Vor fi lansate volumele ”Amintiri din copilărie. Povestiri. Album de benzi desenate” (scenariu de Liviu Antonesei și Adriana Nazarciuc; ilustrator Șerban Andreescu) și ”Capra cu trei iezi și alte povești în versuri” (autor Lidia Batali; ilustrator Adrian Barbu). La evenimentul moderat de Eugenia Bejan (director-adjunct al Bibliotecii Naționale a Copiilor „Ion Creangă”) sunt invitați Adriana Nazarciuc și copiii de la Centrul „Atlant”, coordonați de prof. Victoria Garabajiu.

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău, lansat în aprilie 1997, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova, cu scopul de a susține editarea, difuzarea și promovarea publicațiilor pentru copii și tineri. În cadrul Salonului de Carte de anul acesta se vor desfășura lucrările Simpozionului „Servicii inovative de bibliotecă pentru copii și adolescenți” și Forumul Copiilor, la care vor participa laureații Concursului Republican „Pagini din istoria familiei mele”.

Salonul se va încheia cu decernarea premiilor de către juriul format din personalități ale culturii și literaturii din Republica Moldova. La ediția de anul trecut, Editura Adenium și-a adjudecat Premiul „Simpatia copiilor”și Premiul „Cea mai reușită grafică a cărții”, pentru primele trei volume din seria ”O inimă de Broscuță. Poveste pentru toate vârstele” (autor Gheorghe Vîrtosu).

Număr de vizualizări :1012


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro