Florica Prevenda, la Cafeneaua Critică

apr. 23rd, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 aprilie 2014, de la ora 19.00, la Galeria AnnArt (Bucureşti, Str. Mahatma Gandhi Nr. 1/Şos. Kiseleff 31) va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice: ”Facelook/Facebook Obsession”, cu şi despre Florica Prevenda. Amfitrioni: Gabriela Massaci (directoarea Galeriei AnnArt) şi Ion Bogdan Lefter. Ediţie realizată în colaborare cu Galeria AnnArt.

Cafeneaua critică anunţă o ediţie specială, din nou „în deplasare”, de astă dată la Galeria bucureşteană AnnArt, în cadrul expoziţiei Facelook a pictoriţei şi artistei multimedia Florica Prevenda, unul dintre numele de prim-plan ale artei româneşti contemporane. Picturile-colaj şi obiectele-asamblaj reunite sub genericul Facelook fac parte din seria Facebook Obsession, în continuarea unor mai vechi experimente creative şi de explorare identitară. Vernisată pe 2 aprilie, expoziţia va rămîne deschisă pînă pe 30 mai. În ambianţa elegantă a Galeriei AnnArt, ediţia de joi 24 aprilie a Cafenelei critice propune o discuţie cu Florica Prevenda despre cariera sa şi despre Facelook/Facebook Obsession. Cu această ocazie va fi lansat şi catalogul expoziţiei.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013. Întîlnirile Cafenelei critice au loc joia seara la Club A.

Număr de vizualizări :1104


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro