Daniel Mordzinski expune fotografie la Institutul Cervantes din București

apr. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 16 aprilie 2014, de la ora 18:30, în Sala Auditorium a Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38, București), fotograful Daniel Mordzinski va prezenta expozitia de fotografie ”De tinta y luz. Una mirada al alma de las letras hispanoamericanas”, pe care o semnează. Vernisajul va avea loc o oră mai târziu, în Sala de expoziţii a Instituto Cervantes. Expoziţia va fi deschisă până în data de 30 mai 2014.


Daniel Mordzinski (Buenos Aires, 1960)

Cunoscut drept «fotograful scriitorilor», Daniel Mordzinski lucrează de mai bine de treizeci de ani la un ambițios «atlas uman» al literaturii iberoamericane. Fotograful argentinian stabilit la Paris a făcut portretele reprezentanților celor mai de seama ai literaturii de limba spaniola. Talentul si exceptionala sa sensibilitate literara i-au adus stima si prietenia scriitorilor fotografiati. Mordzinski devine astfel complicele a trei generatii de scriitori, unind sub privirea aparatului de fotografiat cele doua tarmuri ale Atlanticului. A fost fotograful oficial al unui numar important de întalniri literare între care Salonul de Carte Iberoamericana de la Gijón, prestigiosul festival literar HAY Festival, apoi LEV de la Matosinhos si VIVAMERICA de la Madrid. Lucrarile sale, care au fost expuse în marile muzee din America Latina si în cele mai importante centre si festivaluri europene, se regasesc si în prestigioase colectii de fotografie contemporana.

Număr de vizualizări :871


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro