Anita Hartig, pe scena Metropolitan New York

apr. 4th, 2014 | By | Category: Eveniment

Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct sâmbătă, 5 aprilie 2014, de la ora 20.00, spectacolul ”Boema”, de Giacomo Puccini de la Teatrul Metropolitan din New York, una dintre cele mai importante opere la nivel internaţional. Rolul Mimi este jucat de soprana română Anita Hartig, în distribuţie figurând alături de ea, tenorul Vittorio Grigolo (Rodolfo), Massimo Cavalletti (Marcello) şi Susanna Phillips (Musetta). Spectacolul este preluat în direct de alte 12 radiodifuziuni europene şi este de asemenea transmis la nivel global în cinematografe, în sistem live HD.

Anita Hartig devine astfel a doua soprană română, după Angela Gheorghiu, promovată de Teatrul Metropolitan în întreaga lume, atât în transmisiuni radio, cât şi video. Este o confirmare a valorii excepţionale a sopranei române Anita Hartig, născută în 1983 la Bistriţa, fostă studentă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, care a repurtat deja succese pe mari scene precum Opera de Stat din Viena, unde este angajată, sau la Teatrul Scala din Milano.

Anita Hartig a debutat la Teatrul Metropolitan din New York în 19 martie, primul spectacol dintr-o serie de şase care se închide cu reprezentaţia din 5 aprilie. Cronicarii americani deja au vorbit la superlativ: „interpretarea lui Hartig a fost revelaţia serii” (New York Classical Review), „Hartig a strălucit la MET” (New York Times).

Prezentă la Teatrul Metropolitan din New York pentru a comenta de la faţa locului spectacolului din 29 martie, Luminiţa Arvunescu, realizatoarea Serii de operă de la Radio România Muzical, a realizat un amplu interviu cu soprana Anita Hartig, dialog ce poate fi ascultat în pauza transmisiunii directe din 5 aprilie 2014 şi vizionat, în format audio-video, pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Anita Hartig: „M-aş bucura ca toţi românii care iubesc opera şi iubesc cântul liric să pornească radioul, să ne strângă pumnii şi să se bucure de muzica minunată din La Boheme. Ascultaţi radio! O să îi sun şi pe mama şi pe tata şi ei or să le spună bunicilor… Sper că şi publicul care va merge la cinema se va bucura. E un public mult mai larg, desigur, cei care nu-şi permit un bilet la operă pentru că sunt destul de scumpe, dar pentru frumos, pentru câteva momente de bucurie, cred că merită. Mai ales muzica e absolut minunată!”

Număr de vizualizări :1077


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro