”Sînt o babă comunistă”, one woman show cu Csoma Judit

apr. 9th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 10 aprilie 2014, de la ora 18.00 şi de la ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” din Timişoara, vor avea loc două reprezentații cu spectacolul ”Sînt o babă comunistă”, cu una dintre cele mai mari actriţe din Ungaria, Csoma Judit. Acest one woman show este o adaptare originală a romanului omonim al scriitorului Dan Lungu.

Laureată a prestigiosului premiul „Jászai Mari” şi a celor mai importante distincţii ale scenei maghiare, actriţa  Csoma Judit s-a născut la Cluj – Napoca şi, după absolvirea facultăţii, şi-a început cariera artistică  la Teatrul Maghiar de Stat din Oradea.  A trăit sub regimul comunist  şi nicio ”realizare” a ”Epocii de Aur” nu îi este străină: cozile la alimente, gustul salamului de soia, penele de curent şi programul TV de două ore  sunt parte din trecutul şi biografia ei. În 1980,  Teatrul „Csokonai” i-a oferit un contract actriţei, devenind în scurt timp o celebritate a scenei din Ungaria. Cariera ei fulminantă pe scenele maghiare a fost propulsată, în anii `90, când a jucat rolul principal în spectacolul Un tramvai numit dorinţă, montat  de faimosul regizor Szász János la Teatrul „Móricz Zsigmond” din Nyíregyháza. De atunci, Csoma Judit este elogiată pentru   rolurile  ei memorabile în film şi teatru. Artista revine însă des şi cu drag în ţara natală, vorbeşte cu evidentă plăcere şi farmec limba română, iar în această stagiune joacă rolul Mag din spectacolul ”Regina frumuseţii din Leenane”, în regia lui Upor László, pe scena Teatrului Maghiar din Timişoara.

La Timişoara, ”Sînt o babă comunistă” va fi tradus în limba română, iar biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 16:00 şi 19:00, şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Număr de vizualizări :1060


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro