”Factorul uman”, de Thierry Janssen, în premieră la Teatrul de Comedie

apr. 24th, 2014 | By | Category: Eveniment

Duminică, 27 aprilie 2014, de la ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (str. Sf. Vineri nr. 11, București), va avea loc premiera oficială a spectacolului ”Factorul uman”, de Thierry Janssen, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

”Ludovic își construiește în curtea casei un OZN, iar mama lui, fascinată de micuța Dorothy, se refugiază în universul poveștii Vrăjitorului din Oz. Cei doi trăiesc într-o lume fictivă, încercând astfel să se izoleze de realitatea crudă a lumii contemporane.

Micul lor univers este zdruncinat de apariția lui Cendre, iar misterul din spatele acestuia se risipește treptat lăsând să iasă la suprafață un adevăr tragic.

„Factorul uman” este o tragicomedie despre o societate dependentă de antidepresive, despre teama de singurătate și nevoia de iubire.”

Alexandru Mâzgăreanu

Autor, actor şi regizor, Thierry Janssen s-a născut în Belgia în 1972. Piesele sale de teatru „Le Roi Bouffon” şi „Aurore dans la toile” au fost ambele finaliste ale Concursului de Dramaturgie al Uniunii Artiştilor.

„Factorul uman” a câştigat în 2005 Premiul Juriului Străin în cadrul Concursului „Premiile regizorilor de teatru” organizat de Centrul de Dramaturgie Wallonie-Bruxelles.

Mama Ana Ciontea
Ludovic Dan Rădulescu
Cendre Monica Săndulescu
regia Alexandru Mâzgăreanu
scenografia şi afişul   Mihai Păcurar

durata spectacolului   1h 30 min

NOI LA Sala NOUĂ

NOI la Sala NOUĂ este un program care susține obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a sprijini tinerii creatori, fiind o continuare firească a programului COMEDIA ȚINE LA TINEri desfășurat cu succes în ultimii ani.

Repertoriul ales are ca scop crearea unei identități artistice pentru Sala Nouă a Teatrului de Comedie, recent apărută în peisajul teatral. Programul NOI la Sala NOUĂ, lansat la începutul anului 2013 reprezintă și prima stagiune a acestei săli.

Spectacolele aduc în atenția publicului texte contemporane de success, ce tratează problem universale și au o puternică tentă socială.

Cei patru regizori cuprinși în proiect în 2013 – 2014 sunt Vlad Cristache, Eugen Gyemant, Alexandru Mâzgăreanu și Vladimir Anton.

Număr de vizualizări :1048


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro