“Folkapril cu Dorin Andone”, la Andalivia Art Club

apr. 1st, 2014 | By | Category: Postcard

Vineri, 4 aprilie 2014, de la ora 21.00, la Andalivia Art Club (Str. 11 iunie nr. 62, Bucureşti) va avea loc spectacolul “Folkapril cu Dorin Andone”. Nu este pentru prima dată când muzicianul şi actorul Dorin Andone oferă publicului de la Andalivia Art Club un spectacol muzical. Rezervări la numărul de telefon: 0769.288.120.


Dorin Andone s-a născut în Cluj Napoca, la 15 iunie 1963. A absolvit Institutul de Teatru Târgu Mureş în anul 1987, la clasa profesorului universitar Adriana Piteşteanu.
A jucat mai întâi pe scena teatrului din Sfântu Gheorghe, în spectacolele Bietul meu Marat, de Alexei Arbuzov, în regia lui Constantin Codrescu, şi Asta-i ciudat de Miron Radu Paraschivescu, în regia lui Gelu Colceag.
Timp de 10 ani a fost actor la Teatrul Naţional din oraşul natal, Cluj Napoca, unde a jucat în spectacolele Iaşii în carnaval de Vasile Alecsandri, Cursa de şoareci după Agatha Christie, în regia lui Dorel Vişan, a cântat în recitalul Cântice ţigăneşti de Miron Radu Paraschivescu, Avram Iancu de Lucian Blaga, Comedia erorilor de William Shakespeare, Persecutarea şi asasinarea lui Jean-Paul Marat de Peter Weiss, Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman etc.
Din anul 2000 s-a mutat în Bucureşti, şi 2 ani a jucat la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, în spectacole ca Zoon Erotikon după David Herbert Lawrence, Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare, Odiseea 2001, Colonelul pasăre de Hristo Boicev.
Din anul 2003 până în prezent a jucat pe scena Teatrului Naţional din capitală în spectacole ca Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino după Alex Mihai Stoenescu, Lucrezia Borgia de Victor Hugo, Bacantele după Euripide etc.
În stagiunea 2010-2011 este prezent în nu mai puţin de 8 spectacole: Molto, gran’ impressione de Romulus Vulpescu, Eduard al III-lea de William Shakespeare, Jocul ielelor de Camil Petrescu, Burghezul Gentilom după J.B.P. Moličre, Toţi fiii mei de Arthur Miller, Tragedia lui Carmen după Georges Bizet, Spitalul special de Iosif Naghiu, Dineu cu proşti de Francis Veber.
A jucat în câteva producţii cinematografice: coproducţia româno-franceză Europolis, Icons of Power: Napoleon’s Final Battle, Nature Unleashed: Tornado, filmul scurt Álombánya, Az, Undeva în Est, Vacanţa cea mare, Tandreţea lăcustelor.
A scris textul cunoscutei melodii Păsări cu ochi de foc a trupei Compact.

Mai multe detalii la pagina de Face Book: https://www.facebook.com/andalivia.artclub

Număr de vizualizări :1029


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro