”31.03”, de Vasilica Ghiță Ene

apr. 13th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Ars Longa a apărut cartea ”31.03”, al treilea volum de poezii al cunoscutei realizatoare de emisiuni radiofonice Vasilica Ghiță Ene. Prefață: Ștefan Mitroi. Postfață: Anamaria Ionescu. Fotografii: Bogdan Gheighiș.


„Volumul acesta cu titlul unei zile din calendar, 31.03 – recent apărut la Editura Ars Longa – poate fi considerat unul al poeziei durerii. Poezii de lacrimă, de dor, de neputinţă, de jale, de tristeţe se recompun la o simplă lectură în anotimpurile durerii. Vasilica Ghiţă Ene este poetă, dar mai presus de toate este mamă, mama ce-şi plânge copilul plecat prea repede printre îngeri, desprins ca o frunză din copacul vieţii. Lacrimile ei au devenit cuvinte, durerile ei au devenit metafore şi poate aşa, doar aşa, se poate spune că merge mai departe sprijinită de poeziile sale, ce sunt în esenţă doine de jale, de dor şi de nesperanţă” (Pușa Roth)

Număr de vizualizări :1594


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro