Tudor Crețu vorbește despre ”Casete martor”, la București

mart. 12th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 19 martie 2014, de la ora 18:30, la librăria Bastilia (Piața Romană nr. 5, București), va avea loc o lansare talk-show a volumului ”Casete martor” (editura Tracus Arte, 2013), de Tudor Crețu. ” Se caută martori: lansare talk-show. One on one. Autor vs. Personaj. Un roman-reality show – horror de/la domiciliu (Casă) – al `sistemului de învățământ` (Clasă) – al Timișoarei de noapte (Eșiri & Ianuarie concav) – ETC (cu litere mari, neapărat)”, spune autorul.


Tudor CREȚU (n. 1980) a debutat ca poet cu ”Dantelăriile Adelei”, 2001 („de sticlă/ de oglindă/ cât de albi îți sunt dinții/ îmi arătai/ ușoară cum e mărul/ aripa unui pelican/ clintind scaunele/ pe o terasă”). A continuat la Vinea, tot cu poezie: ”Obiectele oranj”, 2005 („wing/ scria pe geaca ei subțire/ c-un roșu aprins sau un roz convingător/ pulsând ca sângele sub unghii”). Primul roman avea să-i apară peste trei ani: ”Omul negru” (Cartea românească, 2008), în timp ce 2011 s-a dovedit anul criticii: ”Developări literare” (Editura Universității de Vest din Timișoara), pentru ca în noiembrie să devină primul doctor în literatură și droguri, a se citi ”Narcoliteratură. Tipologii de narcomani”, al UVT.

În pregătire: în 2014, ”Fragmente continue. Poeme live” (O carte-paletar); ”Jurnal fantasmatic” (CDPL); în 2015, ”Ca(r)tea cu Ubi” și ”Casete martor 2”

”Casete martor e povestea unui reality show nedifuzat. Decât în scris. Un profesor de engleză lângă care Oprah se așază în toiul nopții, în pat, spre a-i acoperi/descoperi live viziunile. Eduard Cristea – personajul principal – bate la ore-n catedră. Și cu pumnul și cu piciorul. Și crede că de vină sunt poemele cu demoni, scrise noaptea.” (Tudor Crețu)

Număr de vizualizări :1249


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro