Ştefan Agopian, invitat la Cafeneaua critică

mart. 12th, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 13 martie 2014, de la ora 19.00, în Club A Bucureşti (Str. Blănari nr. 14), va avea loc o întâlnire cu scriitorul Ștefan Agopian, în cadrul Cafenelei critice. Invitatul lui Ion Bogdan Lefter va vorbi nu doar despre viaţa literară din „vechiul regim”, ci despre întregul său traseu biografic şi scriitoricesc.

Unul dintre cei mai importanţi prozatori români contemporani, Ştefan Agopian, autorul câtorva dintre titlurile de vârf ale romanului autohton din ultimele decenii (”Tache de catifea”, 1981, ”Tobit”, 1983, ”Sara”, 1987), al unei apreciate culegeri de povestiri (”Manualul întîmplărilor”, 1984), al altor cărţi de proză şi teatru, a devenit de curînd şi memorialist: după reluarea scrierilor sale în două volume de ”Opere” (2008, 2009), Editura Polirom i-a publicat anul trecut culegerea de evocări ”Scriitor în comunism (nişte amintiri)”.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Reluată în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a aniversat 100 de ediţii ale seriei a doua în luna mai 2013. Întâlnirile Cafenelei critice au loc joia seara la Club A.

Număr de vizualizări :969


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro