Seară de poezie franceză la Casa Pogor

mart. 25th, 2014 | By | Category: Eveniment

Muzeul Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi”, organizează joi, 27 martie 2014, de la ora 17:30, evenimentul „O seară de poezie franceză la Casa Pogor”, cu invitați din Franța. Evenimentul se va desfășura în Galeriile „Pod-Pogor” și va fi moderat de către Valeriu Stancu.

În prima parte a serii, actorii francezi Françoise Maugé, Bernard Moreaux şi Claude Moreaux vor oferi o lectură poetică din volumul ”La Main coupée” (Mâna tăiată), al scriitorului Blaise Cendrars. În partea a doua, poeţii Hughes Labrusse şi Guy Allix vor citi în limba franceză din propriile creaţii, iar Valeriu Stancu va lectura traducerea acestora în românește. De asemenea, va avea loc lansarea volumului bilingv al poetului Hughes Labrusse, ”Sa tête entre les mains / Cu capul între mâini”, apărut în 2013 la Editura Cronedit din Iaşi. Hughes Labrusse este și preşedintele Asociaţiei Caen- Calvados-Roumanie, care a împlinit anul trecut 20 de ani de activitate în promovarea colaborării dintre România și Franța.

Număr de vizualizări :1041


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro